S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kuřecí špízy tandoori

01.04.2022

Kuřecí špízy tandoori

Kuřecí špízy patří k osvědčené klasice. Ozvláštnit je můžete výběrem neobvyklého koření - třeba indickou směsí na pečené kuře Tandoori. Tato směs koření není příliš pálivá a pokud ji navíc budete míchat s jogurtem na marinádu, stejně jak je uvedeno v receptu, pálivost koření se (téměř) ztratí. Samozřejmě záleží i na množství koření, kolik do marinády použijete. Tato směs je určená na kuřecí maso, především pečené, ale je výborná i na grilování a do kebabů. Kromě jiných obsahuje černý kardamom, anýz a skořici.

Postup:

1) Do bílého jogurtu (ideální je hutný řecký) vmíchejte několik lžiček směsi Koření na pečené kuře Tandoori. Marinádu ochutnejte a podle potřeby přidejte koření nebo nařeďte trochou jogurtu. Záleží na chuti, ale já dávám přibližně tři plné lžičky na půl kila masa. Kuřecí maso nakrájejte na větší kostky. Přendejte do misky a zalijte kořeněným jogurtem. Přikryjte a dejte do chladu marinovat několik hodin nebo přes noc. Bambusové špejle namočte ve vodě, do které nejdříve vymačkejte šťávu z půlky citrónu.

2) Marinované maso napichujte střídavě s dílky červené cibule a bílé papriky. Pečte na středně rozehřátém grilu z obou stran, dokud maso není zcela měkké.

3) Kuřecí špízy před podáváním pokapejte čerstvou limetkovou šťávou. Servírujte s plackami čapátí a jogurtovou rajtou. Jogurtovou rajtu můžete připravit různými způsoby. Například s okurkou a kořením: do bílého jogurtu nastrouhejte najemno salátovou okurku, dochuťe limetkovou šťávou a kořením.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NzBmM