S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Pečené plněné papriky

21.03.2022

Pečené plněné papriky

Potřebujete: Tři papriky, 2 velké doměkka uvařené brambory, 1/2 hrnku hrášku (může být mražený), asi 1 cm strouhaného zázvoru, 1 chilli papričku pokrájenou nadrobno, pár snítek koriandru (nebo libečku, petržele...). Koření do hmoždíře: 1/2 lžč celého římského kmínu, 1/2 lžč semínek fenyklu,1 lžč celého koriandru. Dále ještě mleté koření: 1/2 lžč garam masaly, 1/2 lžč mletého koriandru, olej.

Postup: 

1) Pevné větší papriky omyjte, odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Z vařených brambor stáhněte slupku a rozmačkejte je vidličkou.

2) Celé koření "do hmoždíře" nejdříve podrťte a pak krátce opečte na větším množství oleje. Jakmile se koření rozvoní, přidejte chilli papričku a také krátce orestujte. Sundejte z plotny, nechte trochu zchladit a směs přimíchejte k vařeným rozmačkaným bramborám. Podle chuti osolte. Přisypte hrášek a vše důkladně promíchejte.

3) Směsí naplňte připravené papriky (ne zcela po okraj - směs by během pečení vytekla). Papriky potřete olejem a dejte péct na gril nebo do trouby. Několikrát je otočte. 

Pečené papriky podávejte s jednoduchou jogurtovou rajtou, pečivem a čerstvou krájenou zeleninou. Na rajtu potřebujete hutný bílý jogurt, který ochutíte solí, citronovou šťávou a bylinkami (výborná je máta, libeček, koriandr nebo petržel). Pokud chcete, můžete do rajty přidat mleté chilli a/nebo cukr.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZWYyY