Potřebujete: Tři papriky, 2 velké doměkka uvařené brambory, 1/2 hrnku hrášku (může být mražený), asi 1 cm strouhaného zázvoru, 1 chilli papričku pokrájenou nadrobno, pár snítek koriandru (nebo libečku, petržele...). Koření do hmoždíře: 1/2 lžč celého římského kmínu, 1/2 lžč semínek fenyklu,1 lžč celého koriandru. Dále ještě mleté koření: 1/2 lžč garam masaly, 1/2 lžč mletého koriandru, olej.
Postup:
1) Pevné větší papriky omyjte, odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Z vařených brambor stáhněte slupku a rozmačkejte je vidličkou.
2) Celé koření "do hmoždíře" nejdříve podrťte a pak krátce opečte na větším množství oleje. Jakmile se koření rozvoní, přidejte chilli papričku a také krátce orestujte. Sundejte z plotny, nechte trochu zchladit a směs přimíchejte k vařeným rozmačkaným bramborám. Podle chuti osolte. Přisypte hrášek a vše důkladně promíchejte.
3) Směsí naplňte připravené papriky (ne zcela po okraj - směs by během pečení vytekla). Papriky potřete olejem a dejte péct na gril nebo do trouby. Několikrát je otočte.
Pečené papriky podávejte s jednoduchou jogurtovou rajtou, pečivem a čerstvou krájenou zeleninou. Na rajtu potřebujete hutný bílý jogurt, který ochutíte solí, citronovou šťávou a bylinkami (výborná je máta, libeček, koriandr nebo petržel). Pokud chcete, můžete do rajty přidat mleté chilli a/nebo cukr.