S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Pikantní rybí filety v kokosovém kari

01.04.2022

Pikantní rybí filety v kokosovém kari

Potřebujete: 500g rybích filet (výborná je třeba treska, ale můžete použít jakoukoli bílou rybu), 1 velkou (bílou) cibuli rozsekanou v robotu na jemnou pastu, 1/2 plechovky kokosového mléka (zbylé mléko využijete na marinádu).

Na marinádu potřebujete: šťávu z půlky limetky, 1 lžíci zázvorovo-česnekové pasty a 1 menší lžičku chilli pasty (množství volte dle uvážení), 2 lžičky směsi koření na ryby Shan, druhou půlku plechovky kokosového mléka. 

Postup:

1) Smíchejte všechny ingredience na marinádu a osušené rybí filety marinujte několik hodin. Na středně rozpáleném oleji opečte cibulovou pastu.

2) Přidejte rybí maso a krátce opečte z obou stran. Přidejte zbylé kokosové mléko i všechnu zbylou marinádu. Vše nechte na nízkou teplotu společně vařit, dokud ryba není hotová.

3) Před podáváním dochuťte limetkou případně ještě přidejte špetku směsi koření na ryby.

Sůl jsem do tohoto kari nepřidávala. I když jí směs koření neobsahuje velký podíl, je pro mě naprosto dostatečná. Můžete však podle chuti ještě dosolit. Jako příloha je vhodná basmati rýže nebo indické placky.

Základní marináda k rybě

Potřebujete: 1-1.5 kg ryby, 1 a půl lžíce česnekové pasty500g přepuštěného másla ghí a směs koření na ryby (množství podle chuti).

Postup: Smíchejte česnekovou pastu a koření. Potřete rybu a nechte 30 minut marinovat. Rozpalte máslo ghí a rybu opékejte dozlatova, dokud maso není zcela hotové. Před podáváním zakápněte limetkou.

Rychlé rybí kari

Do tohoto kari doporučuji zejména mořské ryby, ale můžete nahradit i jakoukoli sladkovodní.

Potřebujete: 1-1.5 kg ryby pokrájené na kostky, šálek bílého jogurtu, 1 lžičku česnekové pastypůl cibule pokrájené najemno, 15-25 koření kari listy, přepuštěné máslo ghee nebo olej a směs koření na ryby.

Postup: Cibulku osmažte dozlatova. Přidejte celé kari listy, česnekovou pastu, jogurt a směs 
směs koření na ryby. Vše pár minut opékejte. Potom přidejte rybu a pečte dalších 10 minut. Dobře promíchejte. Dolijte vodu a na mírném plameni duste, dokud ryba není hotová. Podávejte s dobrou jasmínovou rýží.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzdmMTJk