S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

01.04.2022

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

Potřebujete: 4 střední brambory, 1/2 šálku cizrny, máslo ghí nebo olej (já dávám ghí), 1 a 1/4 lžičky celého římského kmínu, lžíci čerstvého strouhaného zázvoru, 1-2 chilli sušené papričky, špetku koření asafoetida,1 a 1/4 lžč mletého koriandru, lžíci koření pískavice, sůl dle chuti.

Postup: 

1) Brambory uvařte ve slupce a cizrnu uvařte také doměkka (můžete použít už vařenou cizrnu z plechovky).

2) Na větším množství mírně rozpáleného tuku orestujte římský kmín a chilli papričky. Jakmile se kmín rozvoní, přimíchejte strouhaný zázvor a asafoetidu. Krátce opečte a přidejte mletý koriandr a listy pískavici. Dle chuti osolte a restujte půl minutky.

3) Přidejte cca 3 lžíce vody a promíchejte, dokud aromatická kořeněná pasta lehce nezahoustne. Pak přidejte na menší kostky pokrajené brambory a vařenou cizrnu. Vše opatrně promíchejte, aby se brambory dobře obalily v kořeněné pastě. Společně povařte 5 minut.

4) Vydatně zakapejte citrónem a posypte čerstvým koriandrem. Jako přílohu podávám placky čapátí. Pokud je pokrm příliš ostrý, přidám ještě kopeček zakysanky nebo bílého jogurtu.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZWE3ZjExZ