Výroba čokoládových košíčků je mnohem snazší, než vypadá. Můžete je vyrábět v různých motivech a pomocí bílé a tmavé čokolády vytvořit i dvoubarevné variace. Čokoládové košíčky naplňte podle své fantazie ovocem, směsí oříšků a úlomky karamelu, bonbóny nebo různými tuhými krémy. K jejich výrobě potřebujete silikonové formičky na cupcakes (muffiny).
Postup:
1) Silikonové formičky naplňte vodou. Vložte do nich krátké dřívko nebo přelomenou špejli, přendejte do mrazáku (pokud možno tak, aby formičky stály rovně) a vodu nechte zmrznout. Než voda úplně zmrzne zkontrolujte, zda dřívka z formiček nevypadla.
2) Ledovou výplň vyjměte z formy, přidržujte ji za dřívko a čokoládovou polevou tvarujte košíček. Jakmile je košíček kompletní, umístěte ho dnem vzhůru na rošt. Můžete použít rošt z trouby a položit ho na dřez. Košíček nechte na roštu chvilku zatuhnout a pak mističku opatrně odloupněte. Protože ledová forma postupně odtává, vydrží vám na výrobu přibližně tří čokoládových mističek.
Dejte pozor, aby poleva nebyla příliš horká. Na ledové formě by pak nedržela a hned odtála. Pro výrobu čokoládových mističek je vhodná poleva v sáčku (třeba Carla). Můžete kombinovat tmavou a bílou čokoládu. Sáčky s polevou nedávejte před použitím do mikrovlnné trouby, ale ponořte je na chvíli do horké vody (ne vroucí). Lépe si tak ohlídáte teplotu čokolády. Jakmile je čokoláda v sáčku tekutá (poznáte pohmatem), ihned ji z vody vyndejte, ustřihněte malý otvor v levém rohu a začněte tvarovat košíčky.