S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Hummus z červené řepy

15.03.2022

Hummus z červené řepy

Potřebujete: 1 větší červenou řepu, 1/2 plechovky vařené cizrny, 2 vrchovaté lžíce tahini pasty, 2 lžičky prolisovaného česneku, pár kapek citronové šťávy, 2 velké lžíce bílého hutného jogurtu, 1-2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Připravíte jednoduše:

1) Řepu oloupejte, nakrájejte na kostky a v nesolené vodě vařte asi 20 minut. Vařenou slitou řepu nasypte do kuchyňského robotu, přidejte slitou (a pod tekoucí vodou propláchnutou) cizrnu. Vmíchejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte dohladla.

2) Podávejte s pečivem, plackami, slanými sušenkami apod. Nezapomeňte na čerstvé bylinky - nejlépe se hodí libeček, hladkolistá petržel a koriandr. Můžete přihodit ještě pár semínek - sezamu nebo (pro pikantnější tečku) černuchu.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MWNlYjY2Z