S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Dezert z tapioky a kokosového mléka s ovocným přelivem

21.03.2022

Dezert z tapioky a kokosového mléka s ovocným přelivem

Tapioku jsem už vyzkoušela na mnoho způsobů a tentokrát jsem si pohrála s formou servírování. 

Na pět bábovek potřebujete: 4 lžíce předem namočené tapioky, 1 rozšlehané vejce, ½ hrnku kokosového mléka a ½ hrnku tučné smetany, špetka soli, ¼ hrnku třtinového cukru a 1 vanilkový cukr.

1) Smetanu smíchejte s kokosovým mlékem a přisypte namočenou tapioku. Za stálého míchání přiveďte k varu. Povařte asi pět minut a přidejte oba cukry. Stáhněte z plamene a opatrně zašlehejte vajíčko. Dejte pozor, aby se nesrazilo do hrudek. Znova přiveďte k varu a na (velmi) mírném plamenu povařte do zhoustnutí.

 

2) Silikonové formičky naplňte horkou tapiokovou kaší. Nechte vychladnout a ztuhnout. Nožem pak uvolněte horní okraj tapiokového pudinku od formičky – jako na obrázku. Protože je tapioka škrob, k silikonovému povrchu přilne celkem pevna nepůjde vyklopit. Tapiokovou bábovku vysvobodíte z formičky tak, že silikon obrátíte naruby a tapioku z ní „vyloupnete“ (viz. obrázek). Je to podstatně jednodušší, než to vypadá! Tapiokový dezert podávejte s jahodami rozmačkanými s trochou moučkového cukru (případně doplňte kopečkem citrónové zmrzliny.)  

 

Vpravo - tapioka namočená přes noc ve vodě, vlevo suchá tapioka. Namočená tapioka zvětší objem cca 1x. Půl hrnku tapioky v suchém stavu odpovídá cca 120gr a připravíte z něj čtyři porce pudinku.

...a takhle vypadá ten moment, kdy tapiokový pudink přestaňte vařit a nalijte do mističek.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDBlND