Potřebujete: ½ hrnku perel tapioky , 2 vejce, 2 a 1/2 hrnku plnotučného mléka (nebo 1 hrnek smetany a zbytek polotučného mléka), ¼ lžičky soli, ½ hrnku třtinového cukru, ½ lžičky extraktu vanilky (případně nahraďte půlku třtinového cukru vanilinovým cukrem), konzervované mango.
1) Stejně jako luštěniny tapioku před vařením namočte. Vodu slijte, tapioku zalijte mlékem, přidejte sůl a za stálého míchání přiveďte k varu. Pět minut vařte na co nejnižší teplotu a postupně přidávejte cukr. Stáhněte z plamene a vedle v misce vyšlehejte vajíčka.
2) K vajíčkům přidejte pár lžic horké tapioky tak, aby se teplota obou směsí vyrovnala. (Vajíčka by se neměla srazit, jako když je zaváříte třeba do polévky.) Směs vajíček pak vmíchejte k tapioce. Na mírném plameni tapiokový pudink znova přiveďte k varu, dokud nezačne houstnout. Vařte ještě dalších přibližně 10 minut a v závěru přidejte vanilkový extrakt. Podávejte teplé nebo vychlazené, posypané nasekanými pistáciemi a mandlemi.
Pár tipů pro přípravu tapiokového pudinku:
Po vychladnutí tapiokový pudink ještě zhoustne. Nevařte jej tedy příliš do tuha. Jednotlivé vrstvy tapiokového pudinku můžete prokládat sezónním ovocem (ananas, borůvky, mango atd).
Mléko můžete nahradit kokosovým mlékem. Do pudinku můžete nejdříve přidat jen samotné žloutky a bílky vyšlehat do pěny. Až pudink zhoustne, přidejte vyšlehané bílky a krátce povařte na velmi nízké teplotě). Pudink pak bude mít lehčí strukturu a zůstane nadýchaný.