S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kuře tandoori s medem a hořčicí

10.03.2022

Kuře tandoori s medem a hořčicí

Potřebujete: 1,5 kg kuřecích prsních řízků pokrájených na větší kostky, 2 čerstvé papriky bez jadérek, pokrájené na větší kousky, 1 velká cibule pokrájená na osminky.

Na marinádu: 1/2 hrnku ananasové šťávy, 1/3 hrnku plnotučné hořčice, 1/4 hrnku medu, 2 lžíce oleje, mleté chilli (množství dle chuti), sůl, mletý pepř, 3 stroužky utřeného česneku.

Na omáčku k hotovým špízům: 1/2 hrnku plnotučné hořčice a 1/2 hrnku medu.

Dále potřebujete: grilovací jehly (bambusové předem namočte do vody cca na půl hodiny)

Postup:

1) Ingredience na marinádu promíchejte ve větší míse. Přisypte nakrájené maso a nechte v chladu alespoň 3 hodiny (nechávám většinou přes noc).

2) Kousky masa, cibule a papriky napichujte střídavě na grilovací jehly. Opékejte na středně rozehřátém grilu a vždy po 5 minutách pootočte. Špízy potírejte zbylou marinádou. Celková doba opékání je cca 10 - 15 minut. Podávejte s omáčkou z hořčice a medu: Obě ingredience dejte do misky a prošlehejte do zpěnění.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NzlmOGRhM2