S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Pikantní pomazánka z bílých fazolí a pečených paprik

10.03.2022

Pikantní pomazánka z bílých fazolí a pečených paprik

Potřebujete: Hrnek bílých fazolí, 3 čerstvé červené kapie, 3 lžíce bílého jogurtu, olivový olej, sůl, pepř, 1 lžičku červené papriky, špetku mletého chilli, 4 stroužky prolisovaného česneku.

Postup1) Fazole na několik hodin namočte. Slijte a v cedníku propláchněte pod tekoucí vodou. V čisté vodě vařte zcela doměkka (cca 1,5 hod). Kapie zbavte semínek, překrojte na půlky a rozložte do pekáčku. Slupkou dolů pečte cca 30 minut na 200°C, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení nechte trochu zchladit a stáhněte tenkou slupku.

2) Vařené luštěniny a pečené papriky přendejte do mísy. Přidejte sůl, pepř, mletou papriku, chilli a česnek. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte tři lžíce bílého jogurtu a olivový olej - množství tak, aby byla pomazánka tak akorát jemná a krémová. Podávejte chlazené a uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě.

Pomazánka je skvělá na bagetky, ale i do wrapu a plněných sendvičů.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NTgwMzE3ZT