Úvod » Basmati rýže, produkty z rýže » Basmati rýže Shalamar extra dlouhé zrno, 1kg
Basmati Rýže Extra Dlouhá Shalamar 1kg (Shalamar Basmati Rice Extra Long)
Basmati Shalamar je druh dlouhozrnné rýže, která se pěstuje v oblasti Pandžábu v Pákistánu. Je známá svou jemnou vůní a chutí, stejně jako dlouhými, štíhlými zrny, která zůstávají při vaření oddělená. Rýže basmati Shalamar zraje minimálně 12 měsíců, aby se zvýraznila její přirozená vůně a chuť. Jedná se o vysoce kvalitní rýži, která neobsahuje žádné umělé přísady, konzervační látky ani příchutě.
Basmati rýži Shalamar můžete použít k přípravě biryani, pulao, smažené rýže nebo klasické dušené rýže. Tato rýže je přirozeně bezlepková a má nízký obsah tuku, což z něj činí zdravou dietní volbu. Rýže Shalamar Basmati je produktem prvotřídní kvality, který si užívají milovníci rýže po celém světě.
Rýži značky Shalamar Foods dovážíme napřímo z rodinné firmy v Pákistánu. Celý proces od nákupu suroviny od farmářů, až po jeho dovoz máme zcela pod kontrolou. U nás tedy máte jistotu, že rýže byla před vývozem řádně zkontrolována a ošetřena proti případným škůdcům a plísním. Naše rýže Shalamar je pravidelně testována na obsah pesticidů a dalších závadných látek. Máte tedy jistotu, že naše Shalamar potraviny splňují všechny požadavky dle nařízení EU a jsou řádně certifikovány. Na Váš stů se dostane pouze potravina nejvyšší kvality, jež zároveň splňuje všechny hygienické a zdravotní normy.
Složení: 100% basmati rýže extra dlouhá
Skladujte v chladu a suchu
Země původu: Pákistán
Citrónová rýže
Citrónová rýže je vvýborná příloha ke grilovanému (pečenému) masu, k zelenině nebo panýru. Doporučuji ji zejména k chuťově výraznějšímu těžšímu jídlu, které perfektně odlehčí. Přílohová citronová rýže se většinou podává s jogurtovými rajtami. Doporučuji mátovou nebo koriandrovou rajtu, ale bohatě si vystačíte i s neochuceným bílým jogurtem.
Potřebujete: půl hrnku basmati rýže, hrst kešu ořechů, 1lžč hořčičného semínka, 1 čerstvá chilli paprička, pár kari lístků, menší lžč kurkumy, šťáva z půlky velkého citrónu, 1 lžč strouhaného zázvoru, ghí nebo olej, sůl.
1) Basmati rýži uvařím samostatně v osolené vodě. Z citrónu vymačkám šťávu (bez pecek - ale malé kousky dužiny nejsou na závadu). Na troše ghí nebo oleje opeču kešu do zlatohněda. Děrovanou obracečkou oříšky vyndám na savý papír a prozatím nechám stranou.
2) Ve stejném tuku krátce orestuji hořčičné semínko. Přihodím pokrájenou chilli papričku (kdo nemá rád, vynechá), kari lístky a zázvor. Vše orestuji. Přidám kurkumu, dle chuti osolím a zastříknu malým množství vody. Vydusím na tuk. Takto je tarka pro citrónovou rýži hotová.
3) Vařenou rýži vyklopím do tarky, přidám citrónovou šťávu a vše dobře promíchám. Hotovou rýži už jen posypu opečenými kešu oříšky a posypu čerstvými listy koriandru.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ