Potřebujete: 2 větší kuřecí řízky nakrájené na kostky, 1 velká červená cibule a 1 velké rajče pokrájené na osminky. Na marinádu: 2 lžičky pasty česnek & zázvor, ½ lžíce listů pískavice, 1 lžička římský kmín mletý, 1 lžička kurkumy, 1 plná lžička mleté garam masaly, 1 lžička mletého koriandru, černý pepř mletý, sůl, 1 – 2 lžičky pasty zelené chilli, hrst čerstvých mátových listů, hrst čerstvého koriandru nebo hladkolisté petržele, 3 lžíce oleje, 3 plné lžíce hutného bílého jogurtu.
Postup:
1) Smíchejte jogurt, olej a všechno sypké koření. Přidejte oprané lístky máty a korinadru a obě pasty (zelené chilli a česnek & zázvor). Vše rozmixujte dohladka na jemnou kaši. Maso cibuli i rajče vmíchejte do marinády, aby vše bylo ze všech stran dobře obaleno. Nechte odležet minimálně hodinu (čím déle tím lépe – já nechávám přes noc).
2) Marinované kousky napichujte na jehly nebo bambusové grilovací špejle, namočené ve vodě. Střídejte kousky masa, rajče a cibuli. Kebaby přendejte na plech potažený alobalem a horní stranu potřete olejem.
3) Pečte ve vyhřáté troubě (nebo na grilu) 15 minut. Po patnácti minutách každý kebab otočte a znova potřete olejem. Dopékejte asi 30 minut, nebo dokud maso není hotové. Podávejte s pečivem, opečenými brambory a čerstvým zeleninovým salátem.