S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Kuřecí kebaby Hariyali

01.04.2022

Kuřecí kebaby Hariyali

Potřebujete: 2 větší kuřecí řízky nakrájené na kostky, 1 velká červená cibule a 1 velké rajče pokrájené na osminky. Na marinádu: 2 lžičky pasty česnek & zázvor,  ½ lžíce listů pískavice, 1 lžička římský kmín mletý, 1 lžička kurkumy, 1 plná lžička mleté garam masaly, 1 lžička mletého koriandručerný pepř mletý, sůl, 1 – 2 lžičky pasty zelené chilli, hrst čerstvých mátových listů, hrst čerstvého koriandru nebo hladkolisté petržele, 3 lžíce oleje, 3 plné lžíce hutného bílého jogurtu.

Postup: 

1) Smíchejte jogurt, olej a všechno sypké koření. Přidejte oprané lístky máty a korinadru a obě pasty (zelené chilli a česnek & zázvor). Vše rozmixujte dohladka na jemnou kaši. Maso cibuli i rajče vmíchejte do marinády, aby vše bylo ze všech stran dobře obaleno. Nechte odležet minimálně hodinu (čím déle tím lépe – já nechávám přes noc).

2) Marinované kousky napichujte na jehly nebo bambusové grilovací špejle, namočené ve vodě. Střídejte kousky masa, rajče a cibuli. Kebaby přendejte na plech potažený alobalem a horní stranu potřete olejem.

3) Pečte ve vyhřáté troubě (nebo na grilu) 15 minut. Po patnácti minutách každý kebab otočte a znova potřete olejem. Dopékejte asi 30 minut, nebo dokud maso není hotové. Podávejte s pečivem, opečenými brambory a čerstvým zeleninovým salátem.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDAzM