S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kari z hnědé cizrny, Keralský styl

08.06.2023

Kari z hnědé cizrny, Keralský styl

Potřebujete: 

1/2 hrnku suché hnědé cizrny nebo plechovku hnědé vařené cizrny, 3 najemno pokrájené cibule, 2 na pastu rozsekaná rajčata, 2 stroužky prolisovaného česneku a dvakrát tak větší množství čerstvého strouhaného zázvoru. Celé koření: 1lžč celého koriandru, kousek celé skořice, 2-3 celé sušené chilli a 1lžč fenyklového semínka. Mleté koření: 1lžč mleté kurkumy, mleté chilli (dle chuti), 1/2 lžičky mletého koriandru, sůl, větší množství ghí nebo oleje (kombinuji oba tuky). 

Pozn.: Pokud máte vařenou z plechovky, ušetříte si tím hodně času. V opačném případě doporučuji namočenou a slitou cizrnu předvařit zvlášť a pak ji dovařit v masale.

Postup:

1) Na větším množství středně rozehřátého tuku nechte rozvonět všechno celé koření. Vsypte pokrájenou cibuli a restujte téměř do zlatohněda.
Vmíchejte všechno mleté koření a krátce orestujte. Přidejte česnek a zázvor. Krátce orestujte a vmíchejte na pastu rozsekaná rajčata. Osolíte dle chuti.
Zastříkněte trochou vody a vyduste na šťávu.

2) Do hotové masaly přidejte vařenou cizrnu. Případně vmíchejte namočenou slitou cizrnu, zastříkněte vodou a na nízkou teplotu vařte, dokud cizrna není zcela měkká. Hotové sypte čerstvým koriandrem a podávejte s rýží nebo plackami čapati.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTJhZ