Rýžový puding "kheer" je tradiční indický dezert, který se často podává při slavnostních příležitostech. Jeho sametově jemnou strukturu často doplňují mandle, pistácie, rozinky ale i pšeničné nudličky "vermicelli" z koření se nejčastěji používá šafrán a kardamom.
Ve velké oblibě jsou už hotové rýžové směsi, které obsahují koření i všechny ostatní přísady (nudličky, oříšky, rozinky apod.) Je to v podstatě obdoba našich instantních pudingů. Stačí jen vysypat hotovou směs na pudink do 1L mléka a na nízký stupeň povařit 20 minut do zhoustnutí. V nabídce e-shopu máme směsi na rýžové pudingy od indického výrobce Shan, takže autentičnost surovin i chutě zaručena.
Potřebujete:
směs na rýžový puding, 1L mléka
Postup:
Rýžovou směs na pudink vsypte do 1L mléka. Přiveďte k varu a na nízký stupeň povařte cca 20 minut do zhoustnutí. Hotový puding rozlijte do menších mističek nebo pohárků. Podávat můžete teplé nebo studené (po zchladnutí puding ještě lehce zahoustne). Můžete přidat růžovou vodu nebo kewra vodu a posypat oříšky.