S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Domácí krémový sýr

07.04.2022

Domácí krémový sýr

Odlehčený čerstvý start do nového roku si žádá odlehčený a čerstvý jídelníček! Domácí krémový sýr jsem chtěla vyzkoušet už dávno. Připravíte ho s minimem ingrediencí a v nekonečně mnoha variantách – ať už čistě přírodní chuti jen s trochou soli nebo s bylinkami, nasekanými olivami, sušenými rajčaty s bazalkou nebo i s kousky uzeniny. Já jsem tentokrát přidala kopr a jemně pokrájenou červenou cibuli. V kombinaci s domácími bagetkami (posypané mořskou solí a černuchou a sklenkou červeného vína neměl pomazánkový sýr chybičku. Už se těším na další kombinace…

Potřebujete: 1 litr plnotučného mléka (minimálně 3,5% tuku), lžíci až dvě octa, ½ šálku bílého jogurtu (množství je odvislé od výsledné konzistence připravovaného sýra, přidávejte tedy jogurt postupně po lžících). K dochucení hotového sýra: sůl, pepř, citrónová šťáva, kopr, jemně pokrájená červená cibule.

Příprava je velmi jednoduchá: Nejdříve si udělejte klasický panýr: V hrnci zahřejte mléko a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte dvě minuty a přilijte ocet. Z mléka se ihned oddělí syrovátka. Ještě pár minut vařte a míchejte. Přípravu panýru podrobně popisuji zde.

 Slijte přes cedník vystlaný plátýnkem a zachycený sýr propláchněte pod tekoucí vlažnou vodou. Plátýnko pevně zabalte, konce dobře utáhněte a panýr pořádně a několikrát po sobě vyždímejte, aby z něj odtekla všechna přebytečná voda.

Přendejte do misky a hrudky sýra rozmixujte nebo vyšlehejte spolu s bílým jogurtem dohladka. Podle chuti dosolte, opepřete, vmíchejte nasekaný kopr i cibulku a zakápněte čerstvou citrónovou šťávou. Podávejte chlazené s čerstvým pečivem.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MjcxZjh