S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

21.03.2022

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

Potřebujete: 1 větší dýni hokaido (cca 1200gr), 1 plechovku kokosového mléka, olej, 2 cibule nakrájené najemno, máslo ghí, kousek pokrájeného zázvoru (2 cm), 2-4 stroužky česneku, 1 sušenou chilli papričku, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 litr zeleninového vývaru, pepř, sůl.

Postup:

1) Dýni dobře omyjte, překrojte napůl, odstraňte semínka a každou polovinu ještě nakrájejte na čtyři plátky. Nakrájenou dýni rozložte na plech vystlaný pečícím papírem a potřete olejem. Pečte doměkka na 220 °C cca 45 minut.

2) V hrnci rozehřejte máslo ghí a nechte na něm zvolna zesklovatět cibuli. Přidejte chilli papričku a zázvor. Opékejte další dvě minutky. Přidejte prolisovaný česnek, skořici a muškátový oříšek. Rychle promíchejte. Do hrnce přisypte upečenou měkkou dýni. Vidličkou nebo vařečkou ji můžete trochu rozmačkat. Přilijte trochu zeleninového vývaru a vše rozmixujte ponorným mixérem na pyré.

3) Vmíchejte zbytek vývaru a 1/2 plechovky kokosového mléka (zbylé mléko přidejte do polévky až těsně před podáváním). Promíchejte, podle chuti osolte a přiveďte k varu. Polévku zvolna vařte na nízký stupeň 15 minut. Podávejte s čerstvými bylinkami.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

Yzc5N2M