S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Kuřecí kari na žampionech

05.02.2023

Kuřecí kari na žampionech

Kuřecí kari na žampionech není ta indická klasika, kterou máme nejraději. Je to ale velmi jednoduché a rychlé jídlo z ingrediencí, které jsou snadno dostupné a chuťově je naprosto perfektní. Proto jej s klidným svědomím zařazuji na svůj blog a velmi doporučuji k vyzkoušení.

Potřebujete (á 2 porce): 1 kuřecí prso nakrájené na kostky, 1 střední nadrobno pokrájenou cibuli, vaničku žampionů (cca 400gr) pokrájených na plátky, 4 prolisované stroužky česneku, 1-2 lžičky thajské červené kari pasty, 1 lžičku mleté papriky, plechovku kokosového mléka, pepř, sůl. Příloha: dušená basmati rýže.

1) Na středně rozpáleném tuku orestujte kuřecí kostky téměř dozlatova. Přisypte pokrájenou cibuli, krátce orestujte a přidejte pokrájené žampiony a prolisovaný česnek. Duste na nižší teplotu cca 15 minut. Občas zkontrolujte a promíchejte. Vodu většinou není třeba přidávat. Pouze pokud je to možné, zastříkněte trochou horké vody.

2) Jakmile se šťáva vydusí na tuk, vmíchejte kari pasta a pro lepší barvu přidejte ještě mletou papriku. Krátce zarestujte a vlijte plechovku kokosového mléka. Dle chuti osolte, opepřete. Zastříkněte malým množství vody a duste ještě 10 minut dokud omáčka lehce nezahoustne a maso je perfektně měkké. Hotové můžete posypat čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Podávejte s dušenou basmati rýží. 

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MmE3Yjk3