S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kuřecí kari na žampionech

05.02.2023

Kuřecí kari na žampionech

Kuřecí kari na žampionech není ta indická klasika, kterou máme nejraději. Je to ale velmi jednoduché a rychlé jídlo z ingrediencí, které jsou snadno dostupné a chuťově je naprosto perfektní. Proto jej s klidným svědomím zařazuji na svůj blog a velmi doporučuji k vyzkoušení.

Potřebujete (á 2 porce): 1 kuřecí prso nakrájené na kostky, 1 střední nadrobno pokrájenou cibuli, vaničku žampionů (cca 400gr) pokrájených na plátky, 4 prolisované stroužky česneku, 1-2 lžičky thajské červené kari pasty, 1 lžičku mleté papriky, plechovku kokosového mléka, pepř, sůl. Příloha: dušená basmati rýže.

1) Na středně rozpáleném tuku orestujte kuřecí kostky téměř dozlatova. Přisypte pokrájenou cibuli, krátce orestujte a přidejte pokrájené žampiony a prolisovaný česnek. Duste na nižší teplotu cca 15 minut. Občas zkontrolujte a promíchejte. Vodu většinou není třeba přidávat. Pouze pokud je to možné, zastříkněte trochou horké vody.

2) Jakmile se šťáva vydusí na tuk, vmíchejte kari pasta a pro lepší barvu přidejte ještě mletou papriku. Krátce zarestujte a vlijte plechovku kokosového mléka. Dle chuti osolte, opepřete. Zastříkněte malým množství vody a duste ještě 10 minut dokud omáčka lehce nezahoustne a maso je perfektně měkké. Hotové můžete posypat čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Podávejte s dušenou basmati rýží. 

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzM1Nj