Kuřecí kari na žampionech není ta indická klasika, kterou máme nejraději. Je to ale velmi jednoduché a rychlé jídlo z ingrediencí, které jsou snadno dostupné a chuťově je naprosto perfektní. Proto jej s klidným svědomím zařazuji na svůj blog a velmi doporučuji k vyzkoušení.
Potřebujete (á 2 porce): 1 kuřecí prso nakrájené na kostky, 1 střední nadrobno pokrájenou cibuli, vaničku žampionů (cca 400gr) pokrájených na plátky, 4 prolisované stroužky česneku, 1-2 lžičky thajské červené kari pasty, 1 lžičku mleté papriky, plechovku kokosového mléka, pepř, sůl. Příloha: dušená basmati rýže.
1) Na středně rozpáleném tuku orestujte kuřecí kostky téměř dozlatova. Přisypte pokrájenou cibuli, krátce orestujte a přidejte pokrájené žampiony a prolisovaný česnek. Duste na nižší teplotu cca 15 minut. Občas zkontrolujte a promíchejte. Vodu většinou není třeba přidávat. Pouze pokud je to možné, zastříkněte trochou horké vody.
2) Jakmile se šťáva vydusí na tuk, vmíchejte kari pasta a pro lepší barvu přidejte ještě mletou papriku. Krátce zarestujte a vlijte plechovku kokosového mléka. Dle chuti osolte, opepřete. Zastříkněte malým množství vody a duste ještě 10 minut dokud omáčka lehce nezahoustne a maso je perfektně měkké. Hotové můžete posypat čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Podávejte s dušenou basmati rýží.