S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Plněné bramborové pakory

05.02.2023

Plněné bramborové pakory

Základem je kořeněné bramborové těstíčko, do kterého můžete spotřebovat jakoukoliv další zeleninu (cuketu, květák, zelí apod.) a sýrová náplň. Pakory servíruje s čatní, rajtami a čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou ještě teplé, ale jako svačina na výlet do přírody určitě také přijdou vhod!

Na bramborové těsto potřebujete: čtyři střední doměkka uvařené brambory, hrnek cizrnové mouky, sůl, 1lžč ml. garam masaly, 1lžč ml. koriandru, 1lžč ml. římského kmínu, lžíci listů pískavice, 1/2lžč ml. chilliNa náplň do pakor potřebujete sýr - ideální je domácí indický panýr, ale skvěle poslouží i balkánský sýr nebo mozarella. K ochucení sýru: prolisovaný česnek, sůl. Na těstíčko k obalení pakor: dvě kopcovité lžíce cizrnové mouky, sůl, 1/2 lžč mletého římského kmínu, 1/2 lžč mletého koriandru, lžíce listů pískavice, voda.

1) Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno do větší mísy. Přidejte všechny ingredience na bramborové těsto: cizrnovou mouku, sůl, garam masalu, koriandr, římský kmín, listy pískavice, mleté chilli. Dlaň, kterou zpracováváte těsto, potřete tenkou vrstvičkou oleje a zpracujte pružné těsto. (Cizrnová mouka perfektně drží, není proto třeba používat vajíčko.)

2) Z těsta tvořte malé kuličky. Do středu vytlačte důlek, který plňte ochuceným sýrem. Sýr nejdříve rozdrobte nebo rozsekejte najemno a promíchejte se solí a česnekem. Kuličku uzavřete a jemným tlakem zploštěte na placku. Snažte se, aby bramborové těsto nebylo v moc silné vrstvě. Čím tenší těsto se vám podaří udělat, tím lepší pakory budou.

3) Pakory před smažením obalte v těstíčku: Do misky dejte všechny ingredience na těstíčko k obalení pakor a postupně nařeďte vodou až do konzistence hustého těstíčka. Těstíčko je lepší pevnější (nemělo by z placek stékat). Placičky namáčejte v těstíčku a hned smažte ve větším množství oleje dozlatova (měly by být v oleji alespoň ze 3/4 ponořené). Výborně vám k tomu poslouží úzký vyšší rendlík, abyste ušetřili olej. V průběhu smažení pakory otáčejte. Pakory podávejte ještě teplé s mátovym a mangovým čatní a čerstvou zeleninou.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MTY5YTg0MT