Jednoduché plněné parathas, které si zamilujete. Parathas můžete připravit jako vydatnou přílohu s míchanými vejci ke snídani nebo jako samostatnou svačinu, kdy se placky obvykle podávají s čatní, rajtami a čerstvou zeleninou.
Plněné placky jsou celkem vydatné a zužitkujete do nich libovolnou zeleninu (špenát, brambory, květák, zelné listy apod.) i směsi z mletého masa, luštěnin a zeleniny. Na přípravu doporučuji celozrnnou jemně mletou mouku attu, která má trochu jiné vlastnosti než běžné mouky.
Na placky potřebujete: Hrnek mouky atta, 1 lžč soli, 1 lžíci oleje, 1/4 hrnku vlažné vody.
Na náplň potřebujete: cca 400g čerstvých špenátových listů, 4-5 stroužků prolisovaného česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, lžíce listů pískavice kasoori methi.
1) Mouku nasypte do mísy, přidejte sůl, olej a část vody. Rukou opatrně promíchejte, aby se těsto spojilo do menších hrudek. Přidejte další část vody a těsto již silněji zpracujte. Pokud je třeba, přidejte mouku tak, aby vzniklo vláčné nelepivé těsto. Potřete vrstvičkou oleje a nechte odležet. Mezitím připravte nápln:
2) Listy špenátu usekejte na tenké nudličky a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
3) Těsto rozdělte na 4-5 dílů a rozválejte dokulata. Do středu placky navršte špenátovou náplň, placku shora uzavřete jako měšec. Opatrně stlačte rukou a pak ještě rozválejte. Placky opékejte z obou stran na pánvi, kterou zlehka potřete olejem. Pozor, parathas neopékejte nasucho jako klasické čapátí.