S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Placky parathas plněné špenátovou směsí (Palak parathas)

15.09.2022

Placky parathas plněné špenátovou směsí (Palak parathas)

Jednoduché plněné parathas, které si zamilujete. Parathas můžete připravit jako vydatnou přílohu s míchanými vejci ke snídani nebo jako samostatnou svačinu, kdy se placky obvykle podávají s čatní, rajtami a čerstvou zeleninou.

Plněné placky jsou celkem vydatné a zužitkujete do nich libovolnou zeleninu (špenát, brambory, květák, zelné listy apod.) i směsi z mletého masa, luštěnin a zeleniny. Na přípravu doporučuji celozrnnou jemně mletou mouku attu, která má trochu jiné vlastnosti než běžné mouky. 

Na placky potřebujete: Hrnek mouky atta, 1 lžč soli, 1 lžíci oleje, 1/4 hrnku vlažné vody.

Na náplň potřebujete:  cca 400g čerstvých špenátových listů, 4-5 stroužků prolisovaného česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, lžíce listů pískavice kasoori methi.

1) Mouku nasypte do mísy, přidejte sůl, olej a část vody. Rukou opatrně promíchejte, aby se těsto spojilo do menších hrudek. Přidejte další část vody a těsto již silněji zpracujte. Pokud je třeba, přidejte mouku tak, aby vzniklo vláčné nelepivé těsto. Potřete vrstvičkou oleje a nechte odležet. Mezitím připravte nápln:

2) Listy špenátu usekejte na tenké nudličky a promíchejte s ostatními ingrediencemi.

3) Těsto rozdělte na 4-5 dílů a rozválejte dokulata. Do středu placky navršte špenátovou náplň, placku shora uzavřete jako měšec. Opatrně stlačte rukou a pak ještě rozválejte. Placky opékejte z obou stran na pánvi, kterou zlehka potřete olejem. Pozor, parathas neopékejte nasucho jako klasické čapátí.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MmUyNTR