S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Placky parathas plněné špenátovou směsí (Palak parathas)

15.09.2022

Placky parathas plněné špenátovou směsí (Palak parathas)

Jednoduché plněné parathas, které si zamilujete. Parathas můžete připravit jako vydatnou přílohu s míchanými vejci ke snídani nebo jako samostatnou svačinu, kdy se placky obvykle podávají s čatní, rajtami a čerstvou zeleninou.

Plněné placky jsou celkem vydatné a zužitkujete do nich libovolnou zeleninu (špenát, brambory, květák, zelné listy apod.) i směsi z mletého masa, luštěnin a zeleniny. Na přípravu doporučuji celozrnnou jemně mletou mouku attu, která má trochu jiné vlastnosti než běžné mouky. 

Na placky potřebujete: Hrnek mouky atta, 1 lžč soli, 1 lžíci oleje, 1/4 hrnku vlažné vody.

Na náplň potřebujete:  cca 400g čerstvých špenátových listů, 4-5 stroužků prolisovaného česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, lžíce listů pískavice kasoori methi.

1) Mouku nasypte do mísy, přidejte sůl, olej a část vody. Rukou opatrně promíchejte, aby se těsto spojilo do menších hrudek. Přidejte další část vody a těsto již silněji zpracujte. Pokud je třeba, přidejte mouku tak, aby vzniklo vláčné nelepivé těsto. Potřete vrstvičkou oleje a nechte odležet. Mezitím připravte nápln:

2) Listy špenátu usekejte na tenké nudličky a promíchejte s ostatními ingrediencemi.

3) Těsto rozdělte na 4-5 dílů a rozválejte dokulata. Do středu placky navršte špenátovou náplň, placku shora uzavřete jako měšec. Opatrně stlačte rukou a pak ještě rozválejte. Placky opékejte z obou stran na pánvi, kterou zlehka potřete olejem. Pozor, parathas neopékejte nasucho jako klasické čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YmMxMmZmZj