Potřebujete: půl šálku žlutého hrachu chana dal, 300 - 400 čerstvých špenátových listů, 1 rajče bez slupky rozsekané na kaši, 1 větší jemně pokrájenou cibuli, 1 lžč celého římského kmínu, 1-2 celé chilli papričky, 1 bobkový list, 1 kopcovitou lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 1 zarovnanou lžičku od každého: kurkuma mletá, mletý koriandr, garam masala mletá, sůl, máslo ghee a olej.
1) V hlubší pánvi smíchejte olej a lžíci másla ghí, tuk rozehřejte a krátce opečte celé koření: římský kmín, celé chilli a bobkový list. Přisypte jemně pokrájenou cibuli a restujte do zlatohněda. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu, krátce zarestujte a vmíchejte mleté koření: kurkumu, mletý koriandr a garam masala. Základ osolte dle chuti a zastříkněte trochou vody. Vyduste na tuk.
2) Vedle v hrnci uvařte v nesolené vodě půl šálku předem namočeného žlutého hrachu. Ideální je tlakový hrnec, který var významně urychlí. Luštěniny musí být dokonale měkké - jsou měkké podobně jako vařená brambora.
3) Do základu přidejte rajče a opět vyduste na tuk. Zastříkněte trochou vody z luštěninového vývaru a intenzivním varem základ zredukujte. Opakujte několikrát, dokud základ kari nezíská správnou konzistenci, barvu a vůni.
4) Vmíchejte na nudličky pokrájené listy špenátu. Nechte zavadnout a vmíchejte vařené luštěniny. Kari dle potřeby řeďte hrachovým vývarem. Na závěr luštěniny částečně rozmačkejte, čímž dal zároveň zahustíte. Hotové kari podávejte s plackami čapátí, dušenou basmati rýží a kopečkem bílého jogurtu.