S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Špenát se žlutým hrachem (Palak chana dal)

15.09.2022

Špenát se žlutým hrachem (Palak chana dal)

Potřebujete: půl šálku žlutého hrachu chana dal, 300 - 400 čerstvých špenátových listů, 1 rajče bez slupky rozsekané na kaši, 1 větší jemně pokrájenou cibuli, 1 lžč celého římského kmínu, 1-2 celé chilli papričky, 1 bobkový list, 1 kopcovitou lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 1 zarovnanou lžičku od každého: kurkuma mletá, mletý koriandr, garam masala mletá, sůl, máslo ghee a olej.

1) V hlubší pánvi smíchejte olej a lžíci másla ghí, tuk rozehřejte a krátce opečte celé koření: římský kmín, celé chilli a bobkový list. Přisypte jemně pokrájenou cibuli a restujte do zlatohněda. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu, krátce zarestujte a vmíchejte mleté koření: kurkumu, mletý koriandr a garam masala. Základ osolte dle chuti a zastříkněte trochou vody. Vyduste na tuk.

2) Vedle v hrnci uvařte v nesolené vodě půl šálku předem namočeného žlutého hrachu. Ideální je tlakový hrnec, který var významně urychlí. Luštěniny musí být dokonale měkké - jsou měkké podobně jako vařená brambora.

3) Do základu přidejte rajče a opět vyduste na tuk. Zastříkněte trochou vody z luštěninového vývaru a intenzivním varem základ zredukujte. Opakujte několikrát, dokud základ kari nezíská správnou konzistenci, barvu a vůni.

4) Vmíchejte na nudličky pokrájené listy špenátu. Nechte zavadnout a vmíchejte vařené luštěniny. Kari dle potřeby řeďte hrachovým vývarem. Na závěr luštěniny částečně rozmačkejte, čímž dal zároveň zahustíte. Hotové kari podávejte s plackami čapátí, dušenou basmati rýží a kopečkem bílého jogurtu.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZjllMj