S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Výborný mrkvový koláč

16.04.2022

Výborný mrkvový koláč

Mrkvový koláč a cuketový perník je můj nejoblíbenější způsob jak zpracovat zeleninu... :-) K tomuto jednoduchému a přesto výbornému receptu jsem se postupně dopracovala zkoušením různých variant. Je jednoduchý a rychlý a chuťově nejvíc podobný tomu, co znám z kavárny. Ořechy nepřidávám kvůli alergii, ale pokud můžete a chcete, přidejte půl šálku strouhaných ořechů do sypkých ingrediencí a půl šálku do vnitřní náplně.

Připravte si dvě misky. Do jedné nasypte "suché" ingredience a do druhé postupně vmíchejte "mokré".

Suché jsou tyto: 250gr polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 a 1/2 lžč mleté skořice, 1/2 lžč mletého zázvoru, 1/2 lžč soli, 2 vanilkové cukry.

Mokré: 4 celá vejce, 300 gr moučkového cukru, 180 ml oleje, 300gr jemně strouhané mrkve.

Na polevu a náplň ještě potřebujete: 1 vaničku krémového sýru typu Philadelphia (cca 175 gr), 1/4 rozměklého másla, 2 kopcovité lžíce moučkového cukru.

Postup: 

1) Celá vejce prošlehejte metličkou s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidejte olej a nakonec i mrkev. Všechno po částech vmíchejte do mísy se suchými ingrediencemi. Výsledné těsto je hutné ale tekuté. Množství je ideální na klasickou dortovou formu.

2) Pečte na dolním roštu v předehřáté troubě na 200°C asi 50 minut (nebo dokud koláč "neodskočí" od formy).

3) Koláč nechte vychladnout a mezitím připravte krém: Utřete sýr, máslo a cukr dohladka. Po vychladnutí koláč rozřízněte a vnitřek potřete částí krému. Zbytek krému rozetřete na vrch koláče.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTRiMjg3Z