S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Blog: V indické kuchyni jako doma » Biryani, pilafy a pokrmy z rýže

Kuře tandoori v kořeněné jogurtové marinádě

16.04.2022

Kuře tandoori v kořeněné jogurtové marinádě

Potřebujete: 1kg kuřecích řízků pokrájených na větší kousky (nejlepší jsou stehenní řízky, ale mohou být i prsní)

Na marinádu: kelímek hutného bílého jogurtu, 3 lžíce oleje, 5 stroužků prolisovaného česneku, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky směsi koření garam masala, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mletého sušeného zázvoru, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 nadrobno pokrájená čerstvá chilli paprička (nebo sušené celé chilli).

Postup: Všechny ingredience na marinádu dobře promíchejte a maso naložte na co nejdelší dobu (přes noc ideálně). Grilujte 5-7 minut z každé strany na středně rozpáleném grilu a během pečení maso potírejte zbylou marinádou.

Pokud jde o přílohu, můžete zůstat třeba u pečiva, čerstvé nebo grilované zeleniny. Určitě ale pokrm doplňte i jednou z tradičních rajt nebo čatní. K čemukoli pečenému nebo smaženému se v indické kuchyni většinou podává hned několik druhů rajt nebo čatní (po našem "omáček").

Nejoblíbenější je rajta koriandrová, mátová, tamarindová a také čatní z manga. Pro začátek můžete zkusit třeba mátovou, která příjemně zjemní kořeněné pikantní maso.

Postup přípravy Jogurtové rajty:

Potřebujete: kelímek bílého jogurtu, 1 vrchovatou lžičku třtinového cukru, šťávu z 1/4 citrónu nebo 2 lžíce citronové šťávy, svazek čerstvé máty včetně stonků, sůl dle chuti.

Postup:

1) V malém kuchyňském robotu rozsekejte svazek čerstvé omyté máty (včetně stonků). Pokud máte příliš šťávy, raději ji slijte a později případně použijte na zředění.

2) K bylinkám vmíchejte necelý kelímek bílého jogurtu. Konzistence by měla být tak akorát (ne moc hutná ani vodová). Osolte, přidejte citronovou šťávu a cukr. Ochutnejte a případně doslaďte nebo přidejte citron. Vše promíchejte a dejte vychladit.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MmE3ZG