Kokosové máslo není tak mastné jako klasické máslo, je pastovité a více lámavé. Proto jsem při přípravě nepečeného cukroví, použila několik lžic kokosového oleje, který hmotu snáze spojí a kuličky se lépe vytvarují. Protože v receptu není živočišný tuk je toto cukroví vhodné i pro vegany.
Budete potřebovat: 1 celé balení kokosového másla, 5 lžic kokosového oleje, 100gr moučkového cukru, 30gr sušeného mléka, 70gr kokosové moučky.
Pro různé příchutě budete potřebovat: rum, ¼ lžičky mletého kardamomu, nesolená pistáciová jádra, růžová voda, sušené plátky růží, kokos na obalení. Z uvedeného množství připravíte asi 50 kuliček.
Postup: Kokosové máslo nejdříve rozpusťte na nízké teplotě. Míchejte, aby se nepřipálilo. Rozpuštěné máslo nalijte do hlubší misky a přidejte ostatní přísady – moučkový cukr, sušené mléko a kokosovou moučku.
Vzniklé těsto teď můžete rozdělit na tři díly a připravit kuličky s různými příchutěmi. Já jsem do jedné várky přidala tři lžíce rumu. Do druhé jsem vmíchala mletý kardamom a do každé kuličky ještě vmáčkla pistácii. Do třetího dílu těsta jsem přidala dvě lžičky růžové vody a hrst sušených růžových listů. Z těsta tvarujte kuličky a obalte je v kokosové moučce.