S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Zázvorové kuře v krémové kokosové omáčce

30.03.2022

Zázvorové kuře v krémové kokosové omáčce

Potřebujete: 2 kuřecí prsa, celá plechovka kokosového mléka, 1 lžička směsi Koření na kuřecí maso se zázvorem, ¼ lžička turmeriku, 2 lžičky mletého sušeného česneku, 1 a ½ cibule rozsekané v robotu na pastu, chilli zelenou pastu (nemusí ale být, protože hotová směs koření už chilli obsahuje), „palec“ čerstvého zázvoru nakrájeného na tenké proužky (tím „palcem“ se tu myslí skutečná velikost celého prstu, tedy kdo má velké ruce, bude mít kari o něco říznější :-)), šťáva z jedné limetky, čerstvý pokrájený koriandr na závěr, olej.

Postup: 1) Připravte si marinádu: v misce smíchejte trochu oleje s půlkou plechovky kokosového mléka. Přidejte směs koření na kuřecí maso se zázvorem, sušený česnek, limetkovou šťávu a čerstvý zázvor. Kuřecí maso nakrájejte na větší kostky a marinujte několik hodin, nejlépe však přes noc.

2) Na oleji rozehřejte rostlinný olej a opečte cibulovou pastu. Přidejte turmerik a opékejte za stálého míchání asi minutu. Přisypte kuřecí maso i s marinádou. Vmíchejte zbytek kokosového mléka. Vařte na střední stupeň 30 minut, dokud maso není zcela měkké. Pokud je třeba, přidejte trochu vody, ale hotové kari by nemělo být příliš tekuté, proto nechte přebytečnou vodu před koncem vyvařit. Na závěr zasypte lístky koriandru a servírujte s basmati rýží nebo plackami čapátí.

Ano toto kari je opravdu tak snadné na přípravu jak to vypadá v popisu a skutečně tak lahodné, jak vypadá na obrázku... :-)

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTMyNjU