Úvod » Basmati rýže, produkty z rýže » Basmati rýže Shalamar extra dlouhé zrno, 5kg
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
Basmati Rýže Extra Dlouhá Shalamar 5kg (Shalamar Basmati Extra Long Rice)
Basmati Shalamar je druh dlouhozrnné rýže, která se pěstuje v oblasti Pandžábu v Pákistánu. Je známá svou jemnou vůní a chutí, stejně jako dlouhými, štíhlými zrny, která zůstávají při vaření oddělená. Rýže basmati Shalamar zraje minimálně 12 měsíců, aby se zvýraznila její přirozená vůně a chuť. Jedná se o vysoce kvalitní rýži, která neobsahuje žádné umělé přísady, konzervační látky ani příchutě.
Basmati rýži Shalamar můžete použít k přípravě biryani, pulao, smažené rýže nebo klasické dušené rýže. Tato rýže je přirozeně bezlepková a má nízký obsah tuku, což z něj činí zdravou dietní volbu. Rýže Shalamar Basmati je produktem prvotřídní kvality, který si užívají milovníci rýže po celém světě.
Rýži značky Shalamar Foods dovážíme napřímo z rodinné firmy v Pákistánu. Celý proces od nákupu suroviny od farmářů, až po jeho dovoz máme zcela pod kontrolou. U nás tedy máte jistotu, že rýže byla před vývozem řádně zkontrolována a ošetřena proti případným škůdcům a plísním. Naše rýže Shalamar je pravidelně testována na obsah pesticidů a dalších závadných látek. Máte tedy jistotu, že naše Shalamar potraviny splňují všechny požadavky dle nařízení EU a jsou řádně certifikovány. Na Váš stů se dostane pouze potravina nejvyšší kvality, jež zároveň splňuje všechny hygienické a zdravotní normy.
Složení: 100% basmati rýže extra dlouhá
Skladujte v chladu a suchu
Země původu: Pákistán
Kořeněná basmati rýže s kuřecím masem
Indické biryani mám ráda, ale ne vždy je čas a nálada na přípravu složitých jídel. Tento pokrm je tedy zrychlenou verzí kuřecího biryani z mé kuchařky Život s chutí kari.
1) Na másle ghee zatáhnu pokrájené kuřecí maso. Děrovanou naběračkou vyjmu z pánve a nechám prozatím stranou. Dle potřeby doplním tuk a krátce opeču 1 indický bobkový list tamala, 4 tobolky zeleného kardamomu, 4 hřebíčky a malý kousek skořice.
2) Přidám pokrájenou velkou cibuli, nadrobno usekanou chilli a cibulku nechám zezlátnout. Vmíchám 3 stroužky prolisosvaného česneku a menší lžičku koření od každého: kurkuma, mleté chilli, garam masala. Krátce zarestuji. Vmíchám 3 lžíce bílého jogurtu, pár čerstvých mátových listů (cca 2 lžíce) a osolím dle chuti.
Do pánve vrátím maso, zastříknu trochou vody a dusím doměkka.
3) Mezitím vedle v hrnci uvařím 1 hrnek důkladně propláchnuté basmati rýže. Vodu na rýži pouze osolím a přidám trochu oleje. Žádné koření k rýži nepřidávám.
Jakmile je rýže hotová a maso měkké, vše promíchám. Zakapu citrónovou šťávou, posypu čerstvými mátovými listy a podávám s plackami čapati, kterými nabírám biryani. Můžete též doplnit kopečkem bílého jogurtu, zejména pokud je jídlo pálivější.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ