Postup přípravy je jednoduchý – všechny ingredience smíchejte. Přendejte do mělké misky a podávejte spolu s grilovaným kuřecím masem.
Základní arašídová omáčka: ½ hrnku arašídového másla, ½ hrnku horké vody, šťáva ze dvou limetek, 1 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce cukru, ¼ hrnku pokrájených a opražených arašídů.
Pikantní varianta: ½ hrnku arašídového másla, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce chilli pasty (případně si množství upravte podle chuti), 2 lžíce pokrájené natě jarní cibulky, 1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce cukru, ¼ hrnku horké vody.
Se zázvorem: 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, ½ hrnku vody, 2 lžíce sójové omáčky, ¼ hrnku arašídového másla, 2 lžíce cukru, 3 lžíce rybí omáčky.
S kokosovým mlékem: ½ hrnku arašídového másla, 1 hrnek kokosového mléka, šťáva z jedné limetky, lžíce červené kari pasty, 1 lžíce cukru, 1 lžíce pokrájené čerstvé bazalky, lžička soli.