S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí

16.04.2022

Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí

Potřebujete: 400g červené řepy, 3 vejce (žloutky a bílky oddělené), 150g rýžové mouky, 80g cukru moučka, 30ml rostlinného oleje, 2 lžíce jogurtu, 3 lžičky kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého chilli, hrst kešu ořechů a cca poloviční množství čokolády nalámané na kousíčky.

Postup:

1) Řepu oloupejte, nákrájejte na kostky a vařte v nesolené vodě cca 45 minut. Doměkka uvařenou řepu slijte a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou hmotu. K vychladlé řepě postupně přimíchejte žloutky, olej a jogurt.

2) Vedle v míse smíchejte všechny sypké ingredience: koření, prášek do pečiva, mouku, kakao a cukr. Sypkou směs postupně přidejte k řepovému pyré, promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Nakonec přisypte kešu s čokoládou a opatrně zašlehejte tuhý sníh z bílků.

3) Těsto vlijte do dortové formy nebo menšího pekáčku vyložené pečícím papírem. Pečte pomalu asi 40 minut na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout ve formě, nevyklápějte. Hotový perník můžete posypat moučkovým cukrem.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YTZhZmE