S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

03.04.2022

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí vaše rty sladkou teplou šťávou. Čerstvě natrhaná ze stromu cestují do Evropy letadlem ještě týž den. Přivoňte si k jejich zlaté pevné slupce a možná ještě ucítíte vůni dalekého slunce, pod kterým zrály. Není divu, že Pákistánci sveřepě ignorují zelená i sytě červená manga, která jsou v obchodech k mání po celý rok. Pokaždé trpělivě čekají na léto, až sady v jejich rodné zemi vydají „královnu ovoce”. Tak se u nich mangu přezdívá...

Mango k mému létu prostě patří. A zmrzlina taky... Dnešní recept na domácí zmrzlinu z manga je skvělý v tom, že na něj potřebujete pouze dvě ingredience. Avšak na jejich kvalitě zcela závisí celý výsledek. Budete-li mít ty správné ingredience, tak i bez zmrzlinovače, připravíte krásně vláčnou jemnou zmrzlinu.

Na 1L mangové zmrzliny potřebujete: 2 kelímky tučné smetany (a tím „tučné“ myslím to, že smetana musí být doopravdy tučná!! Ideální je Kunín de luxe 40% v červeném kelímku), 1 kelímek mangového pyré (jako měrku použijte ten samý od smetany).

Mango pyré samozřejmě musí být kvalitní a hutné. Přesně takové se vyrábí z indických a pákistánských plodů Kesar. Mangové pyré i smetana jsou sladké dost, proto jsem už zmrzlinu nedoslazovala. Před zmrazením, ale můžete hmotu ochutnat a případně dosladit cukrem. Já jsem ještě přidala 2 lžičky vanilkové esence

Postup: 1) Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně vmíchejte mangové pyré. Dobře promíchejte Ochutnejte a případně doslaďte nebo vylepšete vanilkovou esencí. Přendejte do plastové potravinové misky s pevně přiléhajícím víčkem aby se dovnitř nedostala vlhkost a na zmrzlině se netvořily krystalky. Na tři hodiny dejte do mrazáku.

2) Asi po 3 hodinách (nebo déle - záleží na mrazničce) zmrzlinu vyndejte a v míse znova prošlehejte elektrickým šlehačem. Vraťte do nádobky s víčkem, uzavřete a dejte zpět do mrazáku. Celý postup můžete ještě jednou zopakovat, aby zmrzlina byla vláčná a nadýchaná. Pak dejte dobře zmrazit.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YTY4N