S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

11.04.2022

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

Potřebujete: 4 kuřecí prsa nebo dvě celá stehna. 

Na marinádu: 3/4 menšího hrnku meruňkové marmelády, 2 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíci směsi prolisovaného česneku a strouhaného zázvoru, 1 lžíci oleje, šťávu ze 1/4 citrónu, trochu soli, 1-2 chilli papričky usekané najemno, 1 lžíci medu (pokud je marmeláda dost sladká, med nedávejte). 

Na přílohu: Dušenou basmati rýži. Do rýže můžete navíc přimíchat kousky čerstvé meruňky a posypat lístky koriandru.

Postup:

1) Všechny uvedené suroviny na marinádu promíchejte metličkou ve větší míse. Citron vyždímejte a slupku také přihoďte do marinády. Maso omyjte (pokud máte celá stehna, rozdělte je ještě na dva menší kousky.) Ostrým nožem udělejte v mase hluboké příčné zářezy. Do zářezů vetřete co nejvíc marinády (snažte se jí tam dostat co nejvíc). Maso pak důkladně obalte marinádou a nechte v chladu ležet přes noc.

2) Marinované maso přendejte na gril. Z marinády odeberte čtyři lžíce na potírání masa a zbytek vlijte do kastrůlku. Kuřecí kousky grilujte na středně rozpáleném grilu 20 minut z každé strany. Po pěti minutách vždy otočte a znova potřete marinádou. Hotové maso můžete ještě zabalit do grilovacího alobalu a nechat v teple dojít deset minut.

3) Marinádu, která zůstala v kastrůlku, zastříkněte trochou vody a pomalu povařte cca 20 minut do zhoustnutí. Pokud šťáva nezahoustne, můžete ještě přidat lžičku kukuřičného škrobu. Ke grilovanému kuřeti podávejte dušenou basmati rýži, lehce ji prolijte šťávou a posypte kousky čerstvé meruňky.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NDM1MDc2N