S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí

11.04.2022

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí

Mrkev skořice a kokos - jak jde tohle dohromady? Překvapivě velmi dobře! Příprava je jednoduchá a recept hodně variabilní. Můžete experimentovat s oříškama, čokoládovými křupinkami nebo obměnit ovesné vločky a připravit bezlepkovou variantu.

Potřebujete: 1 hrnek jemných ovesných vloček, 1 hrnek cizrnové mouky, 1 lžička prášku do pečiva (dávala jsem ten perníkový), 1 a ½ lžičky skořice, ½ lžičky soli, 1 a ½ hrnku nastrouhané mrkve, 1 hrnek posekaných kešu, 1 hrnek kokosové moučky nebo mletého kokosu, ½ hrnku agáve sirupu (můžete nahradit medem nebo jako sladidlo použít jen rozinky), ½ hrnku kokosového oleje (pokud ho máte v lednici, nechte ho v pokojové teplotě nejdřívě zkapalnět - olej musíte použít v tekutém stavu), 1 lžíce kakaa. Sušenky nejsou moc sladké. K doslazení můžete přidat hrst rozinek.

Postup: Nejdříve smíchejte (prošlehejte) všechny tekuté přísady. Vedle v misce promíchejte všechno sypké. Sypkou směs postupně zapracujte do tekuté části (nejlépe to jde rukou). Těsto je celkem mokré, ale není lepivé a dobře se s ním pracuje (zejména pokud si ruce potřete trochou kokosového oleje). Jednotlivé sušenky pečte na pečícím papíru asi 20 minut na 200 °C. (Nutno přizpůsobit vlastní troubě.) Množství je na cca 30 velkých sušenek. 

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZDJhZTM4