S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Pečené kuře Tandoori "Shan chicken BBQ mix"

11.04.2022

Pečené kuře Tandoori "Shan chicken BBQ mix"

Potřebujete: 2 kelímky hutného bílého jogurtu, 2 lžíce směsi koření na pečené kuře tandoori (kdo chce výraznější a pikantnější chuť přidá více), 2 větší červené cibule nakrájené na kolečka, 1 lžíce tmavé sójové omáčky, 8 kuřecích kousků s kostí a kůží (křídla a dolní stehna), hrnek vody.

Postup:

1) V mase ostrým nožem udělejte hluboké zářezy a pak připravte marinádu: Smíchejte jogurt se směsí koření a lžící černé sójové omáčky. Maso naložte do marinády na několik hodin. Marinádu dobře vetřete i do zářezů v mase.

2) Na dno pekáče rovnoměrně rozložte pokrájenou cibuli, na ni naskládejte marinované maso. Jogurtovou marinádu promíchejte s hrnkem vody, přidejte lžíci sójové omáčky a vše nalijte do pekáče. Maso pečte nezakryté doměkka na 220°C (cca 45 minut až 1 hodina) dokud se nevytvoří křupavá kůrka.

3) Kuřecí kousky vyndejte z pekáče a uchovejte v teple. Celý obsah pekáče přendejte do stolního mixéru a rozmixuji dohladka. Vraťte k masu a ještě společně prohřejte.

Ke kuřeti tandoori doporučuji podávat více příloh, které se dají vzájemně kombinovat: čerstvý zeleninový salát, domácí bramborové hranolky a především placky (může být i arabský chléb), které lze namáčet do zbytků vynikající omáčky.

Poznámka: Pokud jste si někdy kuře tandoori objednali v indické restauraci, možná vás zaujala výrazně červená barva kůrčičky a lámali jste si hlavu, které koření dokáže maso tak pěkně obarvit… Mohu vás uklidnit, nejedná se o žádné speciální chilli. Je to jen trik s potravinářským barvivem. Dokonce i na krabičce Tandoori chicken od Shan najdete doporučení výrobce – pro dokonalý výsledek přimíchejte ke směsi koření trochu potravinářského barviva. Já barvivo nepřidávám a myslím, že výsledek je i tak dokonalý! ;-)

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YTJlODVm