S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Hovězí "Tandoori masala"

29.03.2022

Hovězí "Tandoori masala"

V čem je hovězí tandoori tak báječné? Je super-jednoduché na přípravu (zvládnete ho i se zavázanýma očima), v receptu nečíhá žádná záludnost, která by mohla výsledek nenávratně pokazit a stačí pouze jediná ingredience k tomu, aby rozehřála vaše smysly a poškádlila fantazii „čím, že je to maso ochucené…?“

…a čím je tedy ochucené? Hádáte správně – směsí Tandoori masala. Indická směs koření Tandoori masala se hodí k masu i zelenině a využijete ji naprosto všude - k přípravě tradičních indických jídel i těch zcela netradičních – třeba hovězímu tandoori!

Potřebujete: 1/2 kila falešné hovězí svíčkové, 2 střední cibule pokrájené na kostky, 1 lžíce červené papriky, 2 lžíce tandoori masala, 1/2 plechovky nakládaných rajčat - trochu je rozmačkejte vidličkou nebo tyčovým mixérem, tuk na smažení, sůl, kukuřičný škrob nebo hladká mouka.

Postup:

1) Na tuku zpěntě cibulku a hned přidejte mletou papriku a tandoori masala. Krátce osmahněte a přisypte maso pokrájené na větší kostky. Maso opečte, osolte a duste ve vlastní štávě.

2) Jakmile se šťáva vydusí na tuk, poprašte škrobem nebo moukou, osmahněte a vmíchejte rajčata. Přidejte trochu vody nebo vývaru a duste doměkka (pokud nemáte tlakový hrnec cca 2 hodiny).

3) Měkké maso přendejte na vyhřátý talíř a omáčku sceďte přes husté síto. Maso vraťte do omáčky a prohřejte. Hotové ještě lehce poprašte směsí tandoori. Podávejte s basmati rýží.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MWE3O