Murgh Cholay kombinuje luštěniny a maso, což je charakteristické pro pákistánskou kuchyni. Indická kuchyně tuto kombinaci běžně nepoužívá. Cibulová pasta má výbornou chuť, trochu vám možná připomene cibulovou marmeládu. Můžete ji proto připravit ve větším množství a část si uchovat v lednici pro použití v dalších jídlech.
(Rozpis na 2 porce) Cibulová pasta: 3 větší cibule pokrájené nadrobno, trocha soli, 1 zelená chilli paprička pokrájená nadrobno nebo sušené chilli papričky (množství dle chuti), směs koření Deggi Mirch pro barvu (pokud nechcte kari moc pálivé, nahraďte mletou paprikou), máslo ghí nebo olej na smažení.
Dále potřebujete: 1 velké sladké rajče, 1 lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 1 lžičku mleté garam masaly, 400g vařené cizrny.
Marinované maso: 1 prsní řízek pokrájený na kostky, lžíce oleje, 1/2 kelímku bílého jogurtu, 1-2 lžičky koření na grilování Masala tandúri
Postup: 1) Kostky masa vložte do marinády z jogurtu, oleje a koření na grilování masala tandúri. Dejte do chladu alespoň na 3 hodiny.
2) Cibuli a chilli opečte na dostatečném množství tuku. Přidejte trochu soli a Deggi mirch nebo mletou červenou papriku. Snižte teplotu na co nejnižší stupeň. Podle potřeby zastříkněte trochou vody a přikryté pomalu duste cca 3 hodiny. Občas doplňte vodu a promíchejte.
3) Jakmile je cibulka sladká, má hnědozlatou barvu a konzistenci pyré, přidejte rajče, česnekovo-zázvorovou pastu a mletou garam masalu. Podle potřeby dosolte. Můžete naředit trochou vody a přiklopené duste půl hodiny. Marinované maso přendejte na plech a pečte v rozpálené troubě pod grilem na 220 °C. Po 15 - 20 minutách maso otočte a pečte dalších 15 - 20 minut.
4) Do hotové cibulové pasty vmíchejte vařenou cizrnu a grilované maso. Podávejte s basmati rýží a plackami čapátí.