S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kořeněná basmati rýže s kuřecím masem

27.04.2023

Kořeněná basmati rýže s kuřecím masem

Indické biryani mám ráda, ale ne vždy je čas a nálada na přípravu složitých jídel. Tento pokrm je tedy zrychlenou verzí kuřecího biryani z mé kuchařky Život s chutí kari.

1) Na másle ghee zatáhnu pokrájené kuřecí maso. Děrovanou naběračkou vyjmu z pánve a nechám prozatím stranou. Dle potřeby doplním tuk a krátce opeču 1 indický bobkový list tamala, 4 tobolky zeleného kardamomu, 4 hřebíčky a malý kousek skořice.

2) Přidám pokrájenou velkou cibuli, nadrobno usekanou chilli a cibulku nechám zezlátnout. Vmíchám 3 stroužky prolisosvaného česneku a menší lžičku koření od každého: kurkuma, mleté chilli, garam masala. Krátce zarestuji. Vmíchám 3 lžíce bílého jogurtu, pár čerstvých mátových listů (cca 2 lžíce) a osolím dle chuti.
Do pánve vrátím maso, zastříknu trochou vody a dusím doměkka.

3) Mezitím vedle v hrnci uvařím 1 hrnek důkladně propláchnuté basmati rýže. Vodu na rýži pouze osolím a přidám trochu oleje. Žádné koření k rýži nepřidávám.
Jakmile je rýže hotová a maso měkké, vše promíchám. Zakapu citrónovou šťávou, posypu čerstvými mátovými listy a podávám s plackami čapati, kterými nabírám biryani. Můžete též doplnit kopečkem bílého jogurtu, zejména pokud je jídlo pálivější.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ODkzMTQ0ND