S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Okra v tomatové omáčce

06.04.2022

Okra v tomatové omáčce

Potřebujete: 2 konzervy nakládané okry (nebo půl kila čerstvé), 1 konzerva rajčat, 1 lžíce cukru, 2-3 lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 červená cibule nasekaná najemno, lžička česnekové pasty, olej nebo máslo ghí, sůl, čerstvý koriandr.

K přípravě tohoto kari můžete použít okru čerstvou, mraženou nebo v nálevu. Je pouze třeba přizpůsobit dobu vaření.

Postup: 

1) Na oleji nebo ghí opečte cibulku dozlatova. Přidejte česnek a krátce osmahněte za stálého míchání aby se česnek nespálil. Pokud máte čerstvou okru, nasypte ji (omytou a s odkrojenými vršky) také na rozpálený tuk a několik minut opékejte.

2) Přidejte rajčata, citrónovou šťávu, cukr a sůl. Vše promíchejte a na mírném ohni vařte 10 - 15 mimut. Pokud máte konzervovanou okru, přidejte ji do hotové rajčatové omáčky až nyní a ještě společně povařte 5 minut. Na závěr posypte zeleninové kari koriandrem a podávejte s indickými plackami.

Co je to okra?

Ibišek jedlý je pěstován v tropech jako zelenina. Ibišek má nádherný květ a jeho plody jsou zelené podlouhlé lusky připomínající tenkou "špičatou" papriku. S okrou se nejčastěji setkáte v turecké nebo indické kuchyni, kde ji velmi rádi připravují hlavně dětem, protože okra je bohatá na vitamíny (C, A, B1) obsahuje kalcium, železo a vlákninu. Okru lze koupit čerstvou, mraženou nebo nakládanou v nálevu.

Jak okra chutná?

Chuť okry je často přirovnávána k zelenému hrachu, cuketě nebo lilku. Není to však úplně přesné. Okra má zvláštní zeleninovou chuť s lehce květinovou příměsí.

  

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZmRmNjRlZ