Potřebujete: 500g mletého hovězího masa, 1 velkou cibuli pokrájenou najemno, 1 plechovku krájených rajčat, 2 plechovky červených fazolí, 2 – 4 celé chilli papričky, 1 lžíci sušeného oregana, 1 lžíci celého římského kmínu, 1 zarovnanou lžíci mletého česneku, 3 – 5 čtverečků hořké čokolády, pepř a sůl podle chuti, olej.
Postup:
1) Do mírně rozpáleného oleje přidejte lžíci římského kmínu a celé chilli papričky. Pár minut opékejte, dokud se koření krásně nerozvoní a papričky nezměknou. Přidejte pokrájenou cibuli, opečte dozlatova a pak vmíchejte maso. Maso promíchávejte a pomalu opékejte.
2) K masu přidejte plechovku rajčat i s nálevem, sůl, pepř, mletý česnek, oregano a čokoládu. Podlijte trochou vody a na střední stupeň vařte asi 30 minut. Na závěr do směsi vmíchejte scezené fazole a podle chuti dosolte.