Potřebujete: 250g pokrájeného panýru, 1 plechovka špenátového pyré, 2 rajčata pokrájená na kostky (bez slupky a bez jadýrek), 2 velké červené cibule pokrájené najemno, 2 čerstvé zelené nakrájené čilli papričky (nebo 2-4 lžičky sušené chilli papričky), 4 lžičky česnekovo-zázvorové pasty, hrst mandlí bez slupky, ¼ hrnku sladké tučné smetany, sůl, olej, garam masala celá, hrst listů pískavice. Dále dvě lžičky od každého koření: turmerik, mletý římský kmín, mletý koriandr .
Postup:
1) Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm směs celého koření garam masala. Koření promíchávejte a dejte pozor, aby se nespálilo. Přidejte nakrájenou cibuli, snižte teplotu a promíchávejte. Vmíchejte pastu česnek se zázvorem a zelenou chilli pastu. Až cibulka zesklovatí, přidejte mandle, rajčata, trochu soli a ostatní koření: turmerik, mletý římský kmín, koriandr a trochu listů pískavice. Přidejte vodu, promíchejte a vařte 15 – 20 minut. Podle potřeby vodu doplňujte.
2) Z rajčatové omáčky odstraňte všechno celé koření a rozmixujte ponorným mixérem. Nařeďte trochou vody, přidejte špenát z plechovky (nebo Zelené listy hořčice), sladkou smetanu a kostky panýru. Můžete ještě dochutit mletou garam masalou. Přidejte zbytek listů pískavice a vařte na nízkou teplotu 10 – 15 minut. Před podáváním můžete posypat čerstvým koriandrem. Podávejte s plackami čapátí.