S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Špenátové kari Palak panýr

12.04.2022

Špenátové kari Palak panýr

Potřebujete: 250g pokrájeného panýru, 1 plechovka špenátového pyré, 2 rajčata pokrájená na kostky (bez slupky a bez jadýrek), 2 velké červené cibule pokrájené najemno, 2 čerstvé zelené nakrájené čilli papričky (nebo 2-4 lžičky sušené chilli papričky), 4 lžičky česnekovo-zázvorové pasty, hrst mandlí bez slupky, ¼ hrnku sladké tučné smetany, sůl, olej, garam masala celá, hrst listů pískavice. Dále dvě lžičky od každého koření: turmerik, mletý římský kmín, mletý koriandr .

Postup:

1) Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm směs celého koření garam masala. Koření promíchávejte a dejte pozor, aby se nespálilo. Přidejte nakrájenou cibuli, snižte teplotu a promíchávejte. Vmíchejte pastu česnek se zázvorem a zelenou chilli pastu. Až cibulka zesklovatí, přidejte mandle, rajčata, trochu soli a ostatní koření: turmerik, mletý římský kmín, koriandr a trochu listů pískavice. Přidejte vodu, promíchejte a vařte 15 – 20 minut. Podle potřeby vodu doplňujte.

2) Z rajčatové omáčky odstraňte všechno celé koření a rozmixujte ponorným mixérem. Nařeďte trochou vody, přidejte špenát z plechovky (nebo Zelené listy hořčice), sladkou smetanu a kostky panýru. Můžete ještě dochutit mletou garam masalou. Přidejte zbytek listů pískavice a vařte na nízkou teplotu 10 – 15 minut. Před podáváním můžete posypat čerstvým koriandrem. Podávejte s plackami čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZGUwOGZlMT