S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Placičky tikky z panýru

02.04.2022

Placičky tikky z panýru

Potřebujete: Panýr připravený podle mého základního předpisu, který pouze properte pod tekoucí vodou, vodu slijte a panýr přendejte do větší mísy. Nenechávejte jej vcelku zatuhnout. Musí zůstat v původní drolivé podobě.

Dále potřebujete: 2 větší vařené brambory, velká najemno pokrájená cibule, 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru, lžíce čerstvého koriandru nebo petrželky, ½ lžíce čerstvé jemně posekané máty, ½ lžičky garam masaly mleté, 1 lžíce kukuřičné mouky, lžička mletého pepře, sůl, hrubá domácí strouhanka na obalení, olej na smažení.

Postup: Rozmačkané brambory, pokrájenou cibulku, čerstvé bylinky a všechno koření přidejte k panýru. Pořádně promíchejte (nejlépe to jde rukou). Na ruce si dejte trochu olivového oleje. Ze vzniklého testíčka tvarujte placičky „tikki“ a obalujte v domácí strouhance. Smažte na oleji z obou stran dozlatova. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem, plackami a jogurtovou rajtou.

Placičky Tikky se připravují z ještě měkkého panýru ihned po propláchnutí. Vypadá to takhle:

Bezlepkové placky s indickou rajtou

Na placky smíchejte těstíčko z: 200g mouky, 2 celých vajíček, 300 ml jogurtu, 1 zelené a 1 červené chilli papričky zbavené jadýrek a jemně pokrájené, natě jarní cibulky, koriandru (můžete nahradit petrželkou) a1 lžíce sezamových semínek.

Všechny ingredience promíchejte a vzniklé těstíčko nechte chvíli odležet v lednici. Na rozpáleném oleji potom smažte z každé strany malé placky (jedna placka = 1 polévková lžíce těsta). Na papírovém ubrousku odsajte přebytečný tuk a podávejte s rajtou.

Indická rajta: základem rajty je hutný bílý jogurt (např. "řeckého typu," který seženete ntřeba v Tescu) a nadrobno posekaná zelenina.  Rajta je svěží salát nebo dipp, který skvěle doplní nejen tyto placičky, ale jakékoli ostřejší kari. Do 500ml jogurtu pokrájejte najemno čínské zelí a rajčata (pozor v indické kuchyni vždy bez jadýrek!) a přidejte koření. Vše promíchejte a podávejte chlazené.

Místo zelí a rajčat můžete použít i okurku, špenát, papriku apod.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OTU0MD