Potřebujete: 1 hrnek vypeckovaných umytých datlí, 1 hrnek kešu ořechů. Hořké kakao a půlka mandle na ozdobu.
Postup: Datle a kešu nasypte do robotu a rozsekejte na hrubší pastu. Tvarujte kuličky, které obalte v hořkém kakau a navrch ještě vtlačte půlku mandle.
Datle jsou sami o sobě opravdu velmi sladké a hořké kakao s nimi příjemně kontrastuje. Těsto z daltí a kešu můžete ještě zakápnout trochou rumu.
Tvarování kuliček je samozřejmě nejjednodušší ale nemusíte se omezovat pouze na tento tvar. Těsto můžete vtlačovat i do formiček. Ideální jsou silikonová tvořítka na led nebo čokoládu, ze kterých jde pak hotový tvar snadno „vyloupnout“.
Můžete je na chvilku vložit do lednice a nechat zatuhnout. Půjdou pak od formiček lépe oddělit. Případně můžete použít klasické kovové formičky, které si předem vyložte potravinovou fólií a těsto vtlačujte do fólie. Snadno pak fólii i s hotovým tvarem z formičky vytáhnete.