S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Nepečené datlové košíčky s pistáciemi

16.03.2022

Nepečené datlové košíčky s pistáciemi

Potřebujete: 1 hrnek datlí , 1/2 hrnku kešu ořechů, ½ hrnku loupaných nesolených pistácií, hrst sultánek, 2 lžičky kakaa, 1 velmi zralý (až přezrálý) banán (nejlepší je ten s hnědou slupkou), 2 lžíce arašídového másla.

Postup: 1) Datle dobře omyjte v sítu pod tekoucí vodou a zbavte pecek. Přendejte do kuchyňského robotu, přisypte kešu ořechy, sultánky a pistácie a vše rozsekejte na hrubší pevnou pastu. Vzniklou hmotu vtlačte na dno formy. (Pokud si jako já práci rádi komplikujete, korpus nedávejte do formy, ale vtlačujte do silikonových mističek na muffiny :-)). Prozatím vložte do lednice.

2) Banán rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte arašídové máslo a kakao. Vše rozmíchejte a vzniklým krémem potřete datlový korpus.

3) Hotový dezert nechte vychladit nejlépe přes noc. Pokud nechcete tak dlouho čekat, vložte na 30 minut do mrazáku. Dezert musí být dostatečně tuhý, aby šel dobře krájet (nebo vyklopit z formiček).

Tipy pro přípravu nepečeného dortu z datlí: Čokoládový krém můžete ještě posypat nasekanými pistáciemi nebo strouhaným kokosem.

Datle které nejsou čerstvé, namočte před přípravou na půl hodiny do teplé vody.

Pokud nemáte dobře vyzrálý banán, můžete čokoládový krém dosladit dvěmi lžícemi medu.

Pro snažší vtlačení korpusu do formiček potřete prsty kouskem přepuštěného másla ghí nebo oleje. Hmota se pak nelepí na prsty.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZWFkN