S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Rajčatová polévka

18.05.2022

Rajčatová polévka

Hutné zeleninové polévky připravuji nejraději v zimě - až na jednu čestnou výjimku a tou je polévka ze sladkých rajčat. Doplněná bazalkou a strouhaným parmazánem, zakápnutá panenským olivovým olejem je perfektní osvěžení a oblíbené zakončení teplých letních večerů.

Potřebujete:

1 plechovku rajčat, 1 střední cibuli pokrájená najemno, 5 prolisovaných stroužků česneku, 1 rajský protlak, 1L vody nebo vývaru, 1 lžičku sušeného tymiánu, sůl, pepř, 1 lžíci hnědého cukru, olivový olej. K podávání strouhaný parmazán a čerstvá bazalka.

1) Na mírně rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli. Vmíchejte česnek a krátce orestujte. Jakmile je cibulka zlatohnědá, přidejte plechovku rajčat (i se šťávou), hrnek vody, rajský protlak, plnější lžičku tymiánu, lžíci hnědého cukru, sůl a pepř. Přiklopené vařte 20 minut a pak rozmixujte ponorným mixérem.

2) Rajčatovou polévku podle chuti dosolte a zakápněte troškou olivového oleje. Před podáváním polévku posypte pokrájenými lístky čerstvé bazalky a strouhaným parmazánem. K polévce doporučuji podávat rozpečenou bagetu:

3) Velkou francouzskou bagetu podélně rozkrojte napůl. Na hřbetě bagety udělejte příčné zářezy - nedokrajujte až dolů, bageta musí stále držet pohromadě. Potřete směsí oleje, česneku a usekané čerstvé bazalky. Směs vetřete i do zářezů. Zabalte do alobalu a dejte péct do předehřáté trouby na 200°C přibližně na 15 minut. Alobal pak rozevřete a bagetu ještě pár minut opékejte, aby okraje zezlátly.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NDFhYmQxNT