Základem tohoto výborného osvěžujícího želé je tapioka a čerstvá pomerančová šťáva. Můžete ho ještě vylepšit libovolným ovocem. Já jsem do želé přidala trochu mangového pyré. Můžete dát rozmixované jahody nebo ovoce úplně vynechat. Želé se hodí i jako poleva na ovocné koláče. Servírovat jej můžete nejen v ovocných miskách (z ananasu nebo pomeranče, které jim dodají přírodní ovocnou chuť a vůni), ale i ve vysokých sklenicích prokládané bílým jogurtem a kousky ovoce.
1) Pomeranče dobře omyjte, rozpulte a pomocí ručního lisu vymačkejte co nejvíc šťávy. Na 2-3 hodiny namočte tapioku do menšího množství vody smíchané s pomerančovou šťávou (na 1 pomeranč cca 2 lžíce suché tapioky). Tapioka po namočení zvětší objem asi 3x, pozor ať nedáte málo vody, zůstala by uvnitř tvrdá.
2) Až tapioka nabobtná, vlijte ji i s vodou do mixéru, přidejte přírodní cukr, mangové pyré v poměru 2 díly mangového pyré na 1 díl tapioky a vše umixujte dohladka. Směs vlijte do hrnce a opatrně přiveďte k varu (tapioka bude na dně hrnce ihned želírovat – míchejte odspodu). Povařte 15-20 minut na mírnou teplotu za stálého míchání, aby se přebytečná tekutina odpařila.
3) Jakmile tapiokové želé zhoustne, můžete ho nalít do pomerančových mističek a nechat v chladu ztuhnout. Po zatuhnutí podávejte.