S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Tapiokové želé z čerstvé pomerančové šťávy

21.03.2022

Tapiokové želé z čerstvé pomerančové šťávy

Základem tohoto výborného osvěžujícího želé je tapioka a čerstvá pomerančová šťáva. Můžete ho ještě vylepšit libovolným ovocem. Já jsem do želé přidala trochu mangového pyré. Můžete dát rozmixované jahody nebo ovoce úplně vynechat. Želé se hodí i jako poleva na ovocné koláče. Servírovat jej můžete nejen v ovocných miskách (z ananasu nebo pomeranče, které jim dodají přírodní ovocnou chuť a vůni), ale i ve vysokých sklenicích prokládané bílým jogurtem a kousky ovoce.

1) Pomeranče dobře omyjte, rozpulte a pomocí ručního lisu vymačkejte co nejvíc šťávy. Na 2-3 hodiny namočte tapioku do menšího množství vody smíchané s pomerančovou šťávou (na 1 pomeranč cca 2 lžíce suché tapioky). Tapioka po namočení zvětší objem asi 3x, pozor ať nedáte málo vody, zůstala by uvnitř tvrdá.

2) Až tapioka nabobtná, vlijte ji i s vodou do mixéru, přidejte přírodní cukr, mangové pyré v poměru 2 díly mangového pyré na 1 díl tapioky a vše umixujte dohladka. Směs vlijte do hrnce a opatrně přiveďte k varu (tapioka bude na dně hrnce ihned želírovat – míchejte odspodu). Povařte 15-20 minut na mírnou teplotu za stálého míchání, aby se přebytečná tekutina odpařila.

3) Jakmile tapiokové želé zhoustne, můžete ho nalít do pomerančových mističek a nechat v chladu ztuhnout. Po zatuhnutí podávejte.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MGQ3YjI3N