S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Batátová polévka

12.03.2022

Batátová polévka

Dokonalá zimní polévka – je úžasně dobrá, sytá, plná vitamínů a zahřeje. I bez mouky a smetany je krásně hutná a krémová. Polévku máte hotovou za půl hodiny a potřebujete jen minimum ingrediencí. Dobré chutnání…

Potřebujete: 2 větší mrkve, 1 velkou sladkou bramboru „batáty“, 1 červenou cibuli, 1 lžíci česnekovo-zázvorové pasty, ¾ litru zeleninového vývaru, 2 lžíce ghí, 1 lžíci mletého koriandru, sůl, pepř.

K servírování: lupínky smažené cibule, černý sezam, opečené krutony.

Postup: 1) Na másle ghí opečte najemno pokrájenou cibulku. Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu. Promíchejte, krátce opečte. Přisypte na kostičky pokrájenou mrkev a bramboru. Vše promíchejte, zeleninu dvě minutky opékejte. Přidejte lžíci mletého koriandru a zalijte vývarem. Můžete přidat ještě trochu vody. Polévka je opravdu hutná.

2) Přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte cca půl hodiny (dokud není zelenina zcela měkká). Dochuťte solí a pepřem a odstavte. Až polévka částečně vychladne, rozmixujte tyčovým mixérem.

3) Polévka je nyní hotová a výborná. Pokud ji však chcete postrčit ještě o pár „levlů“ výše, servírujte ji posypanou černým sezamem, opečenými krutony a lupínky křupavé smažené cibule (ne, v mouce obalované cibulové lupínky OPRAVDU nejsou to samé co doma opečená cibulka :-)). Dobrou chuť!

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

M2M0N