S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Jehněčí Rogan Josh - jako z indické restaurace

07.04.2022

Jehněčí Rogan Josh - jako z indické restaurace

Rogan Josh je jedno z nejoblíbenějších kari, které má na lístku snad každá indická restaurace. Šťavnaté maso v hutné omáčce z rajčat, mrkve, kešu a papriky je výborná kombinace nejen pro milovníky indické kuchyně a "všeho pálivého". Dávku chilli naopak můžete libovolně uzpůsobit. Je to jeden z těch receptů, které jsou výborné i bez pálivého chilli. Představuji vám svůj super-jednoduchý recept bez skrytých nástrach a složitých ingrediencí, dochucený a vyladěný k dokonalosti. Dobrou chuť!

Potřebujete:

800gr masa pokrájeného na větší kostky, 3 cibule pokrájené najemno, 1 větší mrkev pokrájená na drobné kostičky nebo tenká přepůlená kolečka, 1 střední červená paprika pokrájená na malé kostky, 2 rajčata rozsekaná najemno, 2 lžíce kešu ořechů, máslo ghí nebo olej, 2 lžíce čensekovo-zázvorové pasty, 2 lžíce mleté červené papriky, 1 lžíce celého římského kmínu, 2 sušené chilli papričky (množství upravte podle své chuti, 1 lžíce garam masaly, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička mletého koriandru, 3 lžíce hutného bílého jogurtu, 1 lžíce hnědého cukru, sůl, pepř a na samotný závěr ještě 1 lžíci koření pískavice.

Postup:

1) V pánvi rozehřejte 3 plné lžíce másla ghí. Přidejte chilli papričky, celý římský kmín, cibuli, papriku, mrkev a na nízkou teplotu zvolna opékejte asi 20 minut. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu, všechno koření (kromě pískavice) a kešu ořechy. Vše dobře rozmíchejte. Opékejte maximálně minutku. Sypké koření se rychle pálí. Do směsi přidejte rajčata a tolik vody, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, přiklopte a nechte vařit na nízký stupeň asi půl hodiny. 

2) Po půl hodině vše rozmixujte ponorným mixérem dohladka a přidejte maso. Postupně vmíchejte i jogurt (přidávejte po lžičkách a rychle metlou zašlehejte, aby jogurt nedělal hrudky). Podle potřeby přidejte ještě trochu vody a vařte na co nejnižší stupeň cca hodinu až dvě (podle typu masa).

Na závěr dochuťte solí, pepřem a přes dlaně do kari "prolisujte" lístky sušené pískavice. Promíchejte a podávejte s dušenou basmati rýží nebo indickými plackami.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

M2U1ZjBl