S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Květáková polévka s křupavými pakorami

02.04.2022

Květáková polévka s křupavými pakorami

Rychlá květáková polévka, která vás nadchne křupavými do zlatova opečenými pakorami. Do základu polévky můžete přidat i čerstvou zelenou papričku. Přestože ji teď nepřidávám (kvůli synovi) polévka je i přesto velmi chutná a u nás doma patří k nejoblíbenějším.

Potřebujete: 1 menší květák, 2 cibule, menší lžičku kurkumy, menší lžičku mletého koriandru, sůl, zeleninový vývar, vrchovatou lžíci kukuřičného škrobu, vrchovatou lžíci cizrnové mouky, 1/3 kelímku sladké smetany, máslo ghí.

Postup:

1) Jednu cibuli pokrájím nadrobno a opeču na ghí dozlatova. Zapráším kukuřičným škrobem, dobře promíchám. Přidám kurkumu a mletý koriandr, krátce opeču. Osolím a zaliji vývarem. Přidám květák rozebraný na menší růžičky a vařím 10 minut.

2) Z polévky vyndám 1/3 povařeného květáku, rozmačkám nahrubo. Druhou cibuli rozkrojím na půl a každou půlku ještě rozkrájím na tenké proužky. Proužky cibule smíchám s rozmačkaným květákem, osolím a zasypu cizrnovou moukou. V květáku i cibuli je dostatek vody, aby cizrnová mouka udělala lepivé těsto a vše spojila. Z těsta trhám menší kousky a opékám na oleji. Čím jsou pakory střapatější tím lepší :-) Hotové opečené pakory přendám na papírový ubrousek.

3) Květák, který zůstal v polévce, vařím doměkka. Dochutím pepřem, přidám trochu sladké smetany a vše rozmixuji dohladka. Pečené pakory uchovávám zvlášť a do polévky hodím vždy až před servírováním.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MTRmN