S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Kuřecí Pasanda kari

11.04.2022

Kuřecí Pasanda kari

Poteřbujete: máslo ghí, malou jemně pokrájenou cibuli, plnou lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 5 tobolek zeleného kardamomu, kousek celé skořice - asi 2 cm, 1 lžička turmeriku, 1 lžička mletého koriandru, čerstvé chilli nebo chilli pastu, 5 lžic hutného bílého jogurtu (Hollandia je dobrá), 1 rajče rozsekané na pastu, sůl dle chuti, 4 kousky horní kuřecí stehna s kostí a bez kůže, 2 lžíce kešu.

Uvedené množství stačí na dvě (hodně velké) porce. Originální recept uvádí mandle – protože bych je ale musela nejdříve spařit a oloupat (což je moc práce… :-) nahradila jsem je kešu. Výsledek byl báječný! Můžete ale vyzkoušet mandle a jako menší obměnu na závěr ještě přidat kokosové mléko.

Postup: 

1) V hlubší pánvi rozpalte ghí a přidejte cibuli. Ztlumte teplotu, aby se cibule opékala hodně pomalu. Přidejte celou skořici a kardamom, dobře promíchávejte a nechte takto pomalu opékat dalších pět minut. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu. Opékejte dalších pět minut a míchejte, aby se nic nespálilo. Přidejte mleté koření (turmerik, koriandr) a chilli pastu. Postupně vmíchejte bílý jogurt. Jogurt přidávejte po jednotlivých lžících a pokaždé jej nechte zhoustnout, aby se tekutina z jogurtu odpařila. Vmíchejte rajče a podle chuti osolte. Přidejte horkou vodu podle potřeby a přikryté vařte na mírnou teplotu 10 minut.

2) Zatímco omáčka tiše bublá a voní skořicí a kardamomem, opražte vedle na pánvi mandle nebo kešu (záleží, čemu jste dali přednost). Dobře míchejte, ať se nespálí – praží se na sucho. Opražené kešu hoďte do stolního mixéru a přidejte dostatek vody, abyste mohli umixovat jemnou pastu (musí být úplně hladká, jemná zrnka nejsou dovolena :-)). Ve stejné pánvi na troše oleje opečte ze všech stran i kuřecí maso. 

3) Kešu pastu vmíchejte do omáčky. Promíchejte a přidejte i kuřecí maso. Společně vařte dalších 30 minut nebo dokud maso není zcela měkké. Pokud je omáčka příliš hutná, nařeďte trochou vody. Pokud je moc tekutá, nechte přebytek vody vyvařit. Hotové kari je hutnější, krémové.

Před podáváním posypte čerstvým koriandrem. Podávejte s dušenou basmati rýží a plackami čapátí

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YzUzODg4MW