Potřebujete: láhev červeného vína, 5 plátků oloupaného čerstvého zázvoru, 1 dcl vodky, cukr dle chuti, 3 kousky celé skořice, plnou lžíci zeleného kardamomu, plnou lžíci hřebíčku, kůru z jednoho pomeranče. K servírování pak budete potřebovat na každý šálek lžičku mandlí, a lžičku rozinek.
Postup:
1) Nejlepší je nechat koření několik dní rozležet ve vodce. Do vodky přidejte zázvor, skořici, hřebíček, kardamom (kůru z pomeranče dáváte-li) a nechte přikryté stát několik dnů.
2) Vodku i s kořením vlijte do hrnce, přidejte víno a cukr a velmi zvolna přiveďte k varu. Jakmile víno začne vařit, snižte teplotu a vařte na nízký stupeň asi 5 minut.
3) Víno nechte trochu vychladnout a sceďte (odstraňte všechno koření i pomerančovou kůru). Do každé sklenky nejdříve vhoďte pár mandlí a rozinek. Pak teprve nalijte víno.
Svařené víno můžete uchovat v lednici a před podáváním znova ohřát (už ale nevařit). Pokud jste si koření nestihli do vodky naložit v předstihu, prostě vynechte první bod a vše svařte najednou.