S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Švédský svařák glögg

24.03.2022

Švédský svařák glögg

Potřebujete: láhev červeného vína, 5 plátků oloupaného čerstvého zázvoru, 1 dcl vodky, cukr dle chuti, 3 kousky celé skořice, plnou lžíci zeleného kardamomu, plnou lžíci hřebíčku, kůru z jednoho pomeranče. K servírování pak budete potřebovat na každý šálek lžičku mandlí, a lžičku rozinek.

Postup:

1) Nejlepší je nechat koření několik dní rozležet ve vodce. Do vodky přidejte zázvor, skořici, hřebíček, kardamom (kůru z pomeranče dáváte-li) a nechte přikryté stát několik dnů.

2) Vodku i s kořením vlijte do hrnce, přidejte víno a cukr a velmi zvolna přiveďte k varu. Jakmile víno začne vařit, snižte teplotu a vařte na nízký stupeň asi 5 minut.

3) Víno nechte trochu vychladnout a sceďte (odstraňte všechno koření i pomerančovou kůru). Do každé sklenky nejdříve vhoďte pár mandlí a rozinek. Pak teprve nalijte víno.

Svařené víno můžete uchovat v lednici a před podáváním znova ohřát (už ale nevařit). Pokud jste si koření nestihli do vodky naložit v předstihu, prostě vynechte první bod a vše svařte najednou.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NTQwYjM0