Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Chilli papričky červené celé 50g

Chilli papričky červené celé TRS 50g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31275
Hmotnost položky:0.153 kg
Naše cena: 49 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Chilli papričky červené celé (Red Whole Chillies)

Složení: jednodruhové koření chilli papričky červené celé.

Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Sušené celé chilli papričky jsou vhodné pro přípravu jídel asijské i mexické kuchyně. Obvykle se přidávají do základu omáčky hned na začátku vaření a krátce opečou v rozpáleném tuku. Tyto papričky jsou velmi oblíbené, protože jídlu dodají lehkou až střední pálivost. Pokud chcete pokrm ostřejší, použijte extra pálivé chilli papričky ptačí oko: Chilli extra hot - Ptačí oko 50g.

 

Masala handi kabab - krůtí kebab v kari omáčce

Na kebaby potřebujete: 1/2 kg mletého krůtího masa, 1 celé vejce, 2 plátky toastového chleba, 1 najemno usekanou chilli papričku (nemusí být), 1 menší lžičku čerstvého strouhaného zázvoru, 1 menší lžičku prolisovaného česneku, pár snítek čerstvého koriandru, pár snítek čerstvé máty, sůl, 1 lžičku mleté červené papriky, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mleté garam masaly, 1 lžičku mletého římského kmínu. Na pečení kovové nebo bambusové jehly, pečící papír, olej na potírání.

Postup přípravy kebabů: 1) Bylinky včetně stonků nasekejte najemno. Ve větší míse je promíchejte s kořením, vajíčkem, zázvorem a česnekem. Plátky chleba (nenamočené v mléce) rozdrobte do směsi a promačkejte. Nakonec přidejte maso. Vše rukou zpracujte v nedrolivé těsto. Pokud je moc řídké, přidejte trochu strouhanky.

2) Z masové směsi tvarujte podlouhlé kebaby (podobně jako karbanátky). Každý kebab rukou přitiskněte k bambusové grilovací špejli a pokládejte vedle sebe na pekáček vystlaný pečícím papírem. Horní stranu kebabů potřete olejem a pečte na 220 °C přibližně 20 minut. Jehly otočte, opět potřete olejem a pečte i z druhé strany dalších 20 minut. Upečené kebaby stáhněte z jehly a nechte stranou. Do omáčky se přidávají až před servírováním.

Na omáčku potřebujete: 2 velké cibule pokrájené najemno, 3 střední rozsekaná rajčata, 2 cm očištěného zázvoru strouhaného najemno, 4 větší prolisované stroužky česneku, kelímek bílého jogurtu Hollandia (plus ještě dvě lžíce k tomu), 1 lžičku červené mleté papriky, sůl, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1/2 lžičky mleté garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru, 2-4 chilli papričky, 1 lžíci koření pískavice, čerstvý koriandr na posypání.

Postup přípravy omáčky: 1) Na větším množství oleje orestujte cibuli do zlato-hněda. Přidejte chilli, česnek a zázvor. Krátce opečte. Přidejte všechno sypké koření kromě pískavice - tedy kurkumu, koriandr, garam masalu a červenou papriku. Mleté koření se snadno spálí, takže směs rychle promíchávejte. Koření cibulku krásně obalí a provoní. Teď přidejte rajčata a sůl podle chuti. Zatím nepřidávejte vodu. Teplotu snižte na stupeň 4-5 a zakryté vyduste na tuk (trvá to 10 - 15 minut).

2) Do omáčky vmíchejte jogurt a koření pískavice. Nechte odkryté, promíchejte a dokud to jde, nepřidávejte vodu. Až když se omáčka začne odspodu lehce přichytávat, zastříkněte vodou, snižte na stupeň 3 a přiklopené duste co nejdéle. K zjemnění a propojení chutí je pomalé dušení na nízkou teplotu nutné. Kari omáčky dusím 1 - 3 hodiny podle připravovaného objemu. Hodina je tedy jakési minimum pro 2-4 porce.

3) Po dobu dušení udržujte objem vody co nejnižší, až před koncem varu začněte kari ředit vodou nebo vývarem do požadované konzistence. Před podáváním vložte do omáčky kebaby a prohřejte. Na talíři posypte čerstvým koriandrem. Podávejte s plackami čapátí nebo basmati rýží.

Hovězí vindaloo

Jak nejlépe popsat Vindaloo? Jak vypadá a hlavně – jak chutná? Položte na talíř suchou otýpku, podpalte ji - a znáte odpověď! Vindaloo, to je požár na talíři. Ohnivá koule, která vámi proletí, abyste v nekontrolovaném výtrysku slz a potu povstali z popela očištěni jako Fénix. (Nebo se prostě jen v pudu sebezáchovy vrhli k ledničce a zbaběle si zachránili život dávkou ledové vody a bílého jogurtu.) Že jste už Vindaloo v indické restauraci vyzkoušeli a nebylo to nic tak dramatického? Nenechte se mýlit. Dostali jste jeho evropskou „soft” verzi, jak tomu říkám. Pokud si troufáte na pravé vindaloo, musíte číšníka požádat o jeho originální verzi. To je to kouzelné heslo, které vám u obsluhy vydobude patřičný respekt a šéfkuchař do omáčky s radostí vyklopí plný kýbl chilli.

Potřebujete: 500g hovězího masa pokrájeného na kostky, 1 menší cibule nakrájená najemno. Na marinádu: 5 velkých červených chilli papriček (čerstvé nebo sušené), menší kousek skořicové kůry, 6 tobolek hřebíčku, 3 tobolky zeleného kardamomu, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička hořčičného semínka, 1 lžička černého pepře, 5 stroužků česneku, poloviční množství čerstvého zázvoru (já místo toho dávám 1 lžíci hotové pasty – je to pohodlnější, 1 lžíce cukru, ½ šálku kokosového mléka, 2 lžíce oleje, sůl.

Postup:

1)Všechny ingredience na marinádu smíchejte a umixujte do hladka. Směs nechte 30 minut odstát. Do marinády vmíchejte maso a dobře je směsí obalte. Uložte do chladu alespoň na tři hodiny.

2) Maso opékejte na pánvi v oleji na středním plameni (asi pět minut). Přisypte cibulku, chcete-li, můžete přidat i zbylou kokosovou marinádu (doporučuji :-)), podlijte vodou a pomalu duste, dokud maso není zcela měkké.

(Text i recept na hovězí Vindaloo je z knížky Mango, láska a kari)

Poznámka:

Koření jednodruhové celé Chilli papričky červené celé 100g

Uvedená nálož chilli papriček není povinná. Slabší povahy je mohou dát do marinády vcelku, dusit společně s masem a před podáváním vyndat. Naopak, kdo chce Vindaloo ostřejší nahradí uvedené chilli papričky pálivějším typem papriček „ptačí oko”:

Chilli extra hot - Ptačí oko 50g

 

Vindaloo se často připravuje z jehněčího masa – a s výše uvedenou kombinací koření je opravdu výborné. Pouze maso nechte marinovat celou noc a dejte větší díl skořice.

Toto kari je sušší, nekoupe se v omáčce. Jako příloha se hodí placky čapátí ale může být i rýže - obvykle se podává v kombinaci s nějakou rajtou.

Pasty Patak's Vindaloo pasta 250mlObčas se mě někdo ptá, jak si připravit „tradiční“ nebo „opravdové“ Vindaloo…? Je to stejné jako se ptát, jak se připravuje "opravdový" vánoční bramborový salát… Co rodina to jiná varianta a každá hospodyně věří, že zrovna ona má ten jediný a skutečný recept na nejbáječnější bramborový salát. Vindaloo existuje nespočet variant a každý indický kuchař má svoji vlastní verzi, jejíž postup a ingredience si velmi chrání. Hodně oblíbená (a samozřejmě super snadná) je i varianta z pasty Pataks. Tyto pasty jsou velmi populární i mezi Indy, protože poměr namíchaného koření vychází z tradiční indické domácí kuchyně.Pokud se vám nechce složitě připravovat marinády a směsi koření, určitě vyzkoušejte: Vindaloo pasta 250ml



Zpět na předchozí stránku.

© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.