Nakoupeno za: 0 Kč
Vyhledávání
Důležité informace
Provozovatel
Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---
IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)
Tel.: 606680435
Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007
Novinky e-mailem
Doporučte nás
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
Rychlé přihlášení
Top
100g, Koriandr celý (Dhaniya, Coriander)
Složení: jednodruhové koření Koriandr celý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.
Koriandr je koření se silnou ořechovou vůní a nasládlou pikantní chuí. Kuličky vcelku se můžou opražit a tvoří hlavní složku kari. Chcete-li zachovat svěžest a chuť, skladujte toto koření ve vzduchotěsné nádobě, na chladném a suchém místě.
Koriandr bývá často součástí kari a jeho využití je široké - k masům, do omáček, grilovacích směsí, nakládané zeleniny, do čalamád atd.
Vypěstujte si vlastní čerstvý koriandr (24.5.2017)
Skoro všechny recepty na indické kari končí doporučením „sypte čerstvými lístky koriandru.“ Nic nechutná stejně jako tmavě zelené listy koriandru. Zelená tečka přípravy dokonalého kari je navíc bohatá na vitamín A a C a obsahuje vysoký podíl železa a kalcia. Na konci května máte nejvyšší čas hodit do truhlíku nebo na záhonek pár semínek celého koriandru a vypěstovat si vlastní bylinku. Vyberte jen celá neporušená zrnka a namočte je na noc do vlažné vody. Následující den semínko zasaďte asi 1,5 cm pod zem na slunné místo. Koriandr můžete sázet na jaře i na konci léta pro podzimní sklizeň. Čerstvý koriandr je nejlépe skladovat v mrazáku. Sušením ztrácí hodně ze své chuti a vůně.
"Velikonoční" kari s vajíčkem a kořeněnou omáčkou
Také máte po Velikonocích přebytek vařených vajíček? Zkuste k nim přidat to správné indické koření a připravte vynikající bezmasé kari! Toto velmi kořeněné kari s jemnou chutí kokosu je podle receptu typického pro oblast Chettinad v Jižní Indii.
Budete na něj potřebovat: natvrdo uvařená vajíčka - vždy na jednu porci dejte jedno vajíčko (nožem udělejte kolem obvodu vajíčka hlubší zářezy, jakobyste ho chtěli nakrájet na osminky), mletou garam masalu (Koření Garam Masala mletá 100g), 1 menší cibuli pokrájenou na kostičky, rajče bez slupky a jadérek, sůl, hrst čerstvého koriandru, máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g), celý koriandr (Koriandr celý 100g), celou chilli papričku (Chilli papričky červené celé 100g), celý pepř (Pepř černý celý 100g), fenykl (Fenyklové semínko 100g), římský kmín (Římský kmín celý 100g), nahrubo strouhaný kokos, malý kousek celé skořice (Skořice celá 50g) a kari listy (Kari listy 20g).
1) Na pánvi jen lehce potřené máslem ghí opečte: 1 lžíci koriandru, 1 chilli papričku, 2 celé stroužky česneku a stejný díl celého zázvoru, 1/2 - 1 lžičku pepře, 1/2 lžičky fenyklu a 1/4 lžičky římského kmínu. (V tomto kroku používejte pouze celé koření a promíchávejte, aby se nespálilo.) Na závěr přidejte ke koření ještě 3 lžíce strouhaného kokosu. Jakmile kokos zezlátne, směs odstavte a promíchejte. Vše přesypte do mixéru, zalijte malým množstvím vody a umixujte na jemnou pastu.
2) Pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpalte na ní plnou lžíci másla ghí. Na ghí opečte kousek celé skořice a asi 6 kari listů. Jakmile začne koření vonět, přidejte menší cibuli pokrájenou najemno a pokrájené rajče bez slupky a semínek. Snižte teplotu, vše dobře promíchejte a asi pět minut opékejte. Přidejte kokosovou pastu a pár minut společně duste.
3) Omáčku nařeďte půl šálkem vody, přidejte mletou garam masalu a sůl. Přiklopené vařte asi 10 minut nebo dokud se tuk od omáčky nezačně oddělovat. Na závěr přidejte do kari vařené vajíčka. Dobře je ve směsi obalte a posypte čerstvým koriandrem. Toto kari je opravdu výrazně kořeněné. Množství koření proto volte podle vlastní chuti. (Uvedené množství v receptu odpovídá dvěma porcím.)
Mohlo by vás také zajímat
Koriandr sušené listy 25g | Máta sušená 25g | |||||
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||
25g, Koriandr sušené listy |
25g, Máta sušená Sušená máta ve vaší kuchyni snadno nahradí mátu čerstvou. Na rozdíl od čerstvé bylinky je vždy po ruce a vydrží dlouhé skladování. Podívejte se do detailu produktu na možné způsoby využití sušené máty. |
Plátky růží sušené 25g | Kardamom semínko 50g | |||||
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||
Plátky růží sušené 25g (Rose petal dry) Opravdu jedinečné a delikátní koření - okvětní plátky divokých růží dodá vašim pokrmům i nápojům jemnou květinovou chuť. Plátky růží jsou vhodné pro přípravu studených nápojů, čajů, dezertů, domácích marmelád, ovocných zavařenin, krémů, pudinků apod. |
50g, Kardamom semínko (Elaichi, Cardamon seeds) |
Zpět na předchozí stránku.
© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.
Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.