Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření koriandr celý 100g

Koriandr celý TRS 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31342
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Koriandr celý (Dhaniya, Coriander)

Složení: jednodruhové koření Koriandr celý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Koriandr je koření se silnou ořechovou vůní a nasládlou pikantní chuí. Kuličky vcelku se můžou opražit a tvoří hlavní složku kari. Chcete-li zachovat svěžest a chuť, skladujte toto koření ve vzduchotěsné nádobě, na chladném a suchém místě.

Koriandr bývá často součástí kari a jeho využití je široké - k masům, do omáček, grilovacích směsí, nakládané zeleniny, do čalamád atd.

Aloo baigan bharta (směs z pečeného lilku, brambor a hrášku)

Na 3-4 porce potřebujete: 1 větší lilek, 2 sladká na pastu rozsekaná rajčata, 3 střední na kostičky pokrájené brambory, ½ hrnku mraženého hrachu, 1 velkou bílou cibuli rozsekanou najemno,1 lžičku celého římského kmínu, 1 lžičku celého koriandru, 2 chilli papričky (případně si množství upravte), 1 lžičku mleté kurkumy, 1 lžičku strouhaného zázvoru, 1 plnou lžičku prolisovaného česneku, máslo ghee nebo olej, sůl.

K podávání: čerstvé lístky koriandru, bílý jogurt. Příloha: placky čapátí.

Postup: 1) Omytý lilek několikrát propíchejte nožem (klidně skrz na skrz - zvlášť je-li velký), potřete olejem a na pečícím papíru pečte na 220°C zhruba hodinu. Upečený lilek podélně rozřízněte, dužinu, která by měla být úplně měkká, vydlabejte a rozsekejte na kaši. Slupku potřebovat nebudeme.

2) V hmoždíři lehce podrťte římský kmín a koriandr a opečte na středně rozpáleném tuku spolu s chilli papričkami. Jakmile se koření rozvoní (5 vetřin stačí) přisypte cibuli a restujte do zlato-hněda. Přidejte kurkumu, čerstvý strouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Každou přísadu zvlášť krátce opečte, rychle promíchávejte. Zvyšte teplotu a vmíchejte dvě sladká na pastu rozsekaná rajčata. Zprudka vyduste na tuk.

3) Přidejte brambory a za stálého míchání opečte ze všech stran. Brambory se zatáhnou a obalí kořením. Podle chuti osolte a zastříkněte trochou vody tak, aby byly brambory z větší části ponořené. Vařte v husté omáčce na nízkou teplotu cca 25 minut nebo dokud brambory nejsou zcela měkké. Voda se trochu odpaří, takže omáčka je na konci hutná a obaluje zeleninu.

4) Přisypte rozsekanou dužinu pečeného lilku a hrášek. Promíchejte a krátce společně povařte. Hrášek můžete předem krátce orestovat zvlášť na pánvi. Zeleninové Aloo baigan bharta na talíři skvěle doplní kopeček bílého jogurtu a lístky čerstvého koriandru.

Vypěstujte si vlastní čerstvý koriandr 

Skoro všechny recepty na indické kari končí doporučením „sypte čerstvými lístky koriandru.“ Nic nechutná stejně jako tmavě zelené listy koriandru. Zelená tečka přípravy dokonalého kari je navíc bohatá na vitamín A a C a obsahuje vysoký podíl železa a kalcia. Na konci května máte nejvyšší čas hodit do truhlíku nebo na záhonek pár semínek celého koriandru a vypěstovat si vlastní bylinku. Vyberte jen celá neporušená zrnka a namočte je na noc do vlažné vody. Následující den semínko zasaďte asi 1,5 cm pod zem na slunné místo. Koriandr můžete sázet na jaře i na konci léta pro podzimní sklizeň. Čerstvý koriandr je nejlépe skladovat v mrazáku. Sušením ztrácí hodně ze své chuti a vůně.




Zpět na předchozí stránku.

© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.