Úvod » Basmati rýže, produkty z rýže » Basmati Rýže Super Kernal Shalamar, 10kg
TUTO RÝŽI NYNÍ DODÁVÁME V ZELENÉM BALENÍ
Basmati Rýže Super Kernal Shalamar 10kg
Basmati je nejkvalitnější odrůda rýže, pěstovaná na úpatí Himalájí v Pákistánu. Naši basmati rýži Shalamar dovážíme z Pákistánu napřímo, sami si vybíráme farmáře i sklizeň pro nejvyšší možnou kvalitu.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Basmati rýže Shalamar Foods je pěstována v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou z ledovců. Kvalita této basmati rýže je dána i způsobem sklizně. Minimálně rok a půl je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu basmati rýže vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale nelepí se, je sypká a rychlá pro přípravu.
Basmati rýže Shalamar Foods je dodávána v textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou.
Základní recept na přípravu rýže basmati:
Basmati rýži nejdříve propláchněte a namočte do studené vody na 25 - 30 minut. Přesný poměr je jeden díl rýže na dva díly vody. Přidejte trochu soli, olej a celý římský kmín. Případně nechte rýži čistou, bez koření. V nezakryté nádobě přiveďte k varu. Jakmile voda začne "chytat var", rýži přiklopte a vypněte sporák. Nechte takto stát 25 minut, pak zlehka prokypřete vidličkou a podávejte. Všechna voda se vstřebá, není potřeba rýži cedit. Tímto způsobem můžete basmati rýži připravit na sporáku nebo v troubě.
Koření vhodné k basmati rýži:
Bobkový list 20g Hřebíček, 50g Kardamom černý 50g
Muškátový květ celý 50g Muškátový oříšek celý 100g Kurkuma mletá, turmerik 100g
Indické směsi kari koření k dochucení basmati rýže:
Koření na rýži a pilaf, 50g Koření na jehněčí pilaf, 65g Koření na pilaf Biryani Masala 100g
NEJPRODÁVANĚJŠÍ